За покачване на напрежението между Русия и САЩ, алармираха световни медии. Повод за това са маневрите на американски боен кораб в акваторията на Черно море.

Американският разрушител „Рос“, който влезе в Черно море, е бил следен внимателно от руския флот. Два кораба веднага са зачислени на американския „гост“ – корвета „Василий Биков“ и разузнавателният кораб „Иван Хурс“, пише “Взгляд“, цитиран от вестник „Труд“.Изтребител Су-35С бързо прогони F-22! Москва проговори за инфарктното сближаване между бойни самолети на Русия и САЩРусия направи първи официален коментар по повод информациите за инфарктна ситуация с участието на ру…Dec 15 2017skafeto.com

Руското командване предупреди, че непрекъснато наблюдава разрушителя на военноморските сили на САЩ след навлизането му в Черно море.
„Определените сили и активи на Черноморския флот извършват непрекъснат мониторинг на разрушителя на американския флот „Рос“, който влезе в Черно море на 14 април 2019 г.“, съобщава Министерството на отбраната.

Корабът на американския флот също е „взет под постоянно наблюдение от бреговите радиотехнически средства на флота“.
Патрулният кораб „Василий Биков“ и разузнавателният кораб „Иван Хурс“ следят действията на американския военен кораб директно, добавиха от руското отбранително министерство.

„Като се има предвид това, което се случва в Украйна и Грузия, корабите на НАТО вече не могат да бъдат считани за мирни”, каза адмирал Игор Касатонов, водещ анализатор на групата съветници от Черноморския флот на началника на Генералния щаб пред вестника. „Затова е установен строг мониторинг, както чрез радиотехнически средства, така и чрез радиопроследяване, както и визуално.“Край на разследването за руска намеса в изборите в САЩСпециален прокурор Робърт Мълър предаде доклада си за разследването за руска намеса в президентските…Mar 23 2019skafeto.com

loading...