Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ рядко дава интервюта, а преди минути бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия. На няколко пъти между него и водещия Виктор Николаев прехвърчаха искри.
В началото политикът обяви, че партията му ще участва активно в предстоящия вот на недоверие към правителството. Той уточни, че неговите подопечни не споделят политиката „стани да седнем“.
Водещият му припомни думи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който е обявил в изказване по Нова година, че настоящото управление няма алтернатива. „Ние се готвим за властта и си актуализираме програмата. Този уикенд ще имаме семинар за актуализация в програмата на ДПС в национален и европейски план.Какво става в БТВ и Нова телевизия? Купува ли Кирил Домусчиев? Кой подмени Виктор Николаев?Какво става в Нова телевизия и БТВ, кой ги владее, кой е собственик, кой определя редакционната поли…Sep 28 2018skafeto.com

Вие внушавате някаква форма на безалтернативност (б.а. тук водещият го прекъсна и каза, че е цитирал Ахмед Доган). Днешото популистко-националистическо управление е без ясна програма, без визия, без цели, без посоки, при тази инфлация, при този растеж на потребителските цени, хората не живеят добре. Дори политик на ГЕРБ казва, че ситуацията е безнадеждна. А вие се опитвате да казвате, че няма алтернатива. Това е политическо безвремие. През 2013 наблюдавахме безотговорно поведение и политиката „Стани да седна“. Отговорността на управляващите е кворумът в Народното събрание, те трябва да си го съберат“, обясни Карадайъ.

Последва дълъг въпрос на Николаев, в основата на който бе конфликтът между ГЕРБ и президента, и дали ДПС ще подкрепи една бъдеща партия на Румен Радев, след като е застанала зад него при изборите за държавен глава. „В тези много думички, които ги изръсихте, аз успях да хвана около пет или шест въпроса, а в тях имаше сигурно 7 внушения. Когато каните хора да участват в студиото, най-вероятно искате да се чуят техните тези. Ако идеята е да си правите вие внушенията и тезите, по-добре не ги канете. Дали сме подкрепили Румен Радев за президент? Да, категорично. Втората тема – конфликтът между институциите, това според нас е част от кризата в страната.Проф. Кантарджиев се ядоса на Виктор Николаев и Ади Радева, а после хвърли бомба за взрив от коварна болестПтичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват хората, а птиците. Това заяви в ефира на…Jun 21 2018skafeto.com

Ние оценяваме сегашната ситуация като криза в държавността, най-вече заради популистко-националистическото аритметично управение, но войната между институциите е също част от този процес и тази криза в държавата. В една република с разделение на властите, институциите би трябвало, и е нужно, да са в диалог, в координация, в синхрон„, каза Карадайъ.
В този момент Николаев отново попита дали в ДПС биха работили с партия на Румен Радев, ако бъде създадена такава, каквито са очакванията в политическия елит, а лидерът отговори: „Нека да видим – ако има, но може да няма. Вие предпоставяте, че ще има. В тези хипотези можем да се разпрострем много. Ние бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база“.

loading...