Новини

На 78-годишна възраст почина наш дългогодишен журналист и публицист

На 78-годишна възраст почина наш дългогодишен журналист и публицист
  • 38
    Shares

Известният български журналист Евгений Станчев ни напусна на 78-годишна възраст. Опелото ще бъде проведено на 4 февруари от 14.00 часа в столичната църква „Свети Седмочисленици“. Евгений Станчев е роден на 13 април 1939 година в град София. През 1975 година завършва журналистика в Софийския университет. Цели 40 години от живота си посвещава на работата си, като е бил журналист в доста печатни издания. Кариерата си започва от вестник „Народна младеж“ през далечната 1966 година. През 1971 година става редактор на списание „Ново време“.Трагедията е огромна: Почина дъщерята на Сия от „Тоника“ в зверска катастрофа (ПЪРВИ СНИМКИ)Почти нищо не е останало от джипа на бившия играч в NBA Ресуал Бътлър и жена му – българката Лиа Лаб…Feb 1 2018skafeto.com

Бил е и заместник главен редактор на вестник „Поглед“. Работил е още в издания като вестник „Новини плюс“, вестник „Кеш“, като в него той е бил отговорен и главен редактор до 2008 година. През 2003 година става главен редактор на вестник „Дума“, напуска през 2007 година. В 2008 става главен редактор на списание „BusinessWeek България“. Евгений е един от малкото журналисти, които отиват на живо в Чернобил и пише статия за аварията, последвана от серия от репортажи. Всички те са публикувани във вестник „Поглед“ през 1987 година.

Първият брой на вестник Поглед излиза на 29 юни 1930 година с главен редактор Димитър Найденов. Спрян е от цензурата през юли 1934 година.
През януари 1966 година е възобновен като издание на Съюза на българските журналисти с главен редактор Лалю Димитров. Спира в края на юни 1996 година. По своя инициатива колеги правят опит за възстановяването му с няколко броя през 1998 година.

Евгений Станчев е автор е на книга с репортажи „От Петровка до Находка“.  Хората, които го познават, ще го запомнят като трудолюбив и всеотдаен. Поклон пред паметта му.Трагедията в Мокрище е огромна: Проговориха близките на 3-годишното дете, на което куче прегриза гърлото (ВИДЕО)Огромна е трагедията в село Мокрище, където куче от породата питбул прегриза гърлото на 3-годишно де…Jan 31 2018skafeto.com

loading…  • 38
    Shares

Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Днес облачността ще е значителна и на отделни места в Западна и Централна България ще…
error: Съдържанието е защитено!