Собственикът на информационна агенция ПИК Недялко Недялков коментира пред „България он еър“ горещата тема около имотните афери на Румен Радев, за които медията направи ексклузивни разкрития. Президентът се оказа част от „Апартаментгейт“ и имотната му декларация показва, че си е купил евтино жилище в столичния квартал „Гео Милев“, като за 143 кв.м. е платил скромната сума за района от 168 хиляди лева. Така е спестил по около 400 евро от реалната пазарна стойност от 1000 евро на квадрат, за които не е платил и данъци на държавата.Георги Харизанов: Уважаеми избиратели на Румен Радев – свирепо ви измамихаКато огромен дипломатически гаф определиха повечето анализатори вчерашната изява на президента Румен…Mar 1 2019skafeto.com

След разкритие на медията стана ясно още, че президентът отдавна имал афинитет към евтините имоти, като през 2005 година си закупил ведомствено жилище на Министерството на отбраната в Пловдив, докато бил командир в „Граф Игнатиево“, а докато го е ремонтирал, абсолютно в разрез със закона ползвал друг ведомствен апартамент под наем.

„Президентът вчера помоли да се сложи точка на безочието на някои политици. Съгласен съм, когато става въпрос за него. Защото той не може да свиква съвет за корупцията, след като самият той е овъртолен в имотни схеми. Нито една телевизията не си позволява да говори за неговите апартаменти. Той е недосегаем за т.нар. национални телевизии Би Ти Ви и Нова тв, както и темата за апартамента на Лозан Панов.
Води се болшевишка война, броим си имотите, всичко е сведено на битово ниво. Не са ли истинските проблеми ТЕЦ-а на Ахмед Доган, „Техноимпекс“ на Корнелия Нинова или офшорката на Елена Йончева“, каза Недялков.

Политологът Цветанка Андреева изрази пълно съгласие, че се подменят големите теми. Според нея Радев трябва да бъде проверен за лобизма за „Грипен“ и това е голямата тема около президента. „Трябва да бъде, както в САЩ. Там никой не говори за прокурора и няма натиск, чакат се резултатите от проверките и не се коментира. Тук какво се случва и как се нападат прокурорите?“, каза Андреева.
Недялков припомни, че Радев близо година не е свиквал КСНС по важни теми. „Днес половината правителство е на границата с Гърция и това е сериозен проблем, по който работи от много време правителството. Ако се изсипят до 26 май мигрантите, какво ще стане – тогава апартаментите кой ще ги обсъжда“, каза още журналистът.

Цветанка Андреева също напомни, че се подменя дебата и не се говори за Европа. „Корнелия Нинова говори за Кьовеши, но ако трябва да се разследва у нас, то точно БСП и техните правителства трябва да се разследват“, каза анализаторката.
„Ето вчера Борисов заяви, че се е бягало на КСНС от темата за приватизацията, защото Корнелия Нинова опитва да покрие „Техноимпекс“, каза Недялков. Той отчете като позитивен фактът, че Борисов вчера даде брифинг и напомни, че премиерът единствен излиза от политиката, както е влязъл – само с бащината си къща. Недялков заяви, че ГЕРБ единствени дават оставки, докато БСП дори не коментират скандалите около Корнелия Нинова и Елена Йончева. „Няма никаква реципрочност. Те не обясняват, не дават оставки, представете си как ще управляват“, каза Недялков.

Той призова Радев да публикува стенограмата, за да се види кой какво е говорил и кой лъже, след като е станало ясно, че президентът е представял фалшиви новини след КСНС.
„Радев ползва поста си, за да трупа политически активи и да гради изкуствена харизма. Трябваше да се създаде такава болезнена обществена среда, за да се появи новият месия Радев именно като някакъв спасител. Това се прави целенасочено. Но не това е проблемът, а че няма политици, които да застанат зад прокурорите и да им се даде възможност да разследват“, каза Андреева.

Духът на болшевизма е изпуснат от бутилката, тече лов на вещици и броене на квадрати и замазки. Това е битово принизяване на политиката и няма реален дебат.
Защо според вас вчера Радев произнесе словото си час по-късно – за да наизусти репликите, написани от Иво Христов, който се споглеждал с Корнелия Нинова. После беше забранено да се задават въпроси. От какво бяга, защо не отговаря пред медиите и обществото? За да не го питат за апартаментите, за „Грипен“, за това, че е плащал наем на съпругата си от ВВС. Но на него също ще му се наложи да отговори някой ден“, обобщи Недялко Недялков.25 април 1995: Босът на ВИС-2 Васил Илиев се изповядва на новия съветник на Румен РадевАлександър Маринов, член на новия Съвет на президента, е близък приятел и ортак на Васил Илиев от ВИ…Mar 19 2019skafeto.com


loading...