некролог за проф. Вучков

Некролог с доста неуместен текст е разлепил братът на професор Юлиан Вучков – актьорът от Народния театър Михаил Петров. За това алармираха съседи на професора, уточнява Стандарт.

Те са изумени, че на входната врата на кооперацията на ул. „Христо Белчев“, на която той живее от десетилетия, като и на дървото пред нея, е залепена жалейка с двусмислено послание.

Некрологът гласи буквално следното:

„Почина проф. Юлиан Димитров Вучков. Присъствието ти беше изключително ярко и неотразимо. Нека пътуването в безвремието ти донесе онзи вътрешен баланс и удовлетворение, които ти липсваха тук, на Земята… Почивай в мир!“. Подписан е „от семейството“.

„Какво семейство – професора нямаше такова! Те от десетилетия не си говореха с брат си, а жената на Михаил Петров дори казвала, че го чака да умре, за да наследят апартамента му. И как е възможно в некролог да има толкова ехиден текст?! Нямал бил „вътрешен баланс“ – как е възможно такова нещо да се пише в некролог?! А няма нито дума за творческите му постижения, 33-те книги, които издаде, научните му трудове и титли, бурната телевизионна дейност! Възмутена съм от дъното на душата си“, нарежда Василка Николова, която е комшийка на Юлиан Вучков от 1987 г.

Вчера проф. Вучков бе изпратен в църквата „Свети Седмочисленици“ от стотици опечалени негови почитатели, сред които се забелязаха и няколко публични фигури. До ковчега съболезнования приемаше именно Михаил Петров.Стотици изпратиха проф. Вучков: Обичахме го, нямаше друг като него (ГАЛЕРИЯ)Стотици се стекоха в столичния храм „Св. Седмочисленици” днес за последно „сбогом” с яркия и неумори…Sep 26 2019skafeto.com

Кеворк за проф. Вучков: Дяволите да ви вземат, колко години са ви нужни, за да усетите, че някой е „разкошен“?„Разкош“ е най-новият коментар на Кеворк Кеворкян. Публикуваме го от страницата му във Фейсбук без н…Sep 27 2019skafeto.com

loading...