Евродепутатът Николай Бареков влиза остро на Слави Трифонов, олигархията и грантаджиите, разпространили слухове, че на 6 септември ще участва в митинг за сваляне на правителството.
Кой точи зъби да събаря и щурмува властта и какви сили стоят зад него? Евродепутатът разкрива пред агенция „Пик“ заговора и кой стои зад атаките с фалшивите новини.
„Моето предаване излезе в отпуска вече, така че няма как с колегите ми да разследваме историята със самолета, с който пътува Горан Брегович. Затова, когато видях този клип в неговия Фейсбук, аз споделих клипа в моята страница и очаквам от журналистите, които не са отпуска и са на работа сега, да почиват“, каза Бареков и попита дали е нормално пилотите да употребяват алкохол.
Евродепутатът направил сравка колко може да струва такъв полет и за трима души подобно нещо щяло да излезе около 70 хил. лв., ако самолетът е чакал Брегович 48 часа. „Ако БСП са платили от субсидията си този масраф, това е законно, но не е морално спрямо бедните социалисти. Бедните хора, които подкрепят тази партия, не заслужават подобно нещо и трябва да се обясни откъде са тези пари.Скандалът с парите на Елена Йончева стана чудовищен: Гарелов посече жестоко Бареков във ФейсбукСкандалът за парите, които е получавала депутатката от БСП Елена Йончева от фалиралата телевизия ТV …Oct 23 2017skafeto.com

Освен това и парите за участието му не са малко, защото той е световна звезда“, коментира още Бареков. Тарифите му според евродепутата били космически.
„Ако това е платено от спонсор, дарението надхвърля разрешеното от закона и затова трябва тази история да се разследва. Г-н Гешев може да се заеме с това разследване, след като залови бандата на Митьо Очите“, предложи евродепутатът.
По думите му 5-6 човека в България имали частни самолети и можели да си позволят такъв полет. „Или това е подарък от олигарх към БСП, или партията е платила тези огромни пари“, каза Бареков и не се нае да коментира конкретни имена на олигарси, тъй като вече бил осъден от Иво Прокопиев, защото го нарекъл олигарх.
„Бях донор на „Дай, България“ – половин година работих без пари в европарламента, защото ми удържаха заплатата. Плащах си, за да ходя на работа.

Така че не се наемам да кажа дали самолетът е на г-н Домусчиев, който е най-големият бенефициент на плана „Юнкер“ и взима огромна част от тези пари, които се дават от българското правителство, а освен това нарича българските премиери началници и дали би могъл да си позволи тази услуга за Брегович. Иначе има флотилия и по вода, и по въздух“, каза Бареков.
Той припомни, че е бил сред първите заедно с вицепремиера Валери Симеонов, алармирайки за скандала със закона „Домусчиев“, който ГЕРБ отмени след ветото на президента. „Този скандал свали рейтинга на партиите, които имаха глуха позиция – Атака, ВМРО и БСП. Тяхното мълчание също беше много странно“, каза евродепутатът.
Николай Бареков разкри, че управлението имало доста зависимости, тъй като Волен Сиредов вече бил известен като „златния пръст“, а пък Красимир Каракачанов присъствал в документи за КТБ, които виждал лично Бареков.
Той припомни още за своя среща с Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, които му предложили коалицията с Краскимир Каракачанов. „Послушах ги и го реанимирах. А сега чувам, че той вече готвел следващата властова коалиция – между ВМРО и БСП“, обяви Бареков.

По повод скандала, в който е замесено името му, че той ще участва в бунт със Слави срещу управлението, Бареков заяви, че това е откровена измислица.
„Тези хора са свързани с БСП и нямам нищо общо. Медиите на Прокопиев вече писаха, че Слави Трифонов ще влезе в изборите, като направи партия с регистрацията на движение „Днес“, което между другото няма никакви шансове. „Днес“ са приближени към БСП също така – това движение е свързано с Николай Цонев, когото два пъти съм гонил от кабинета си.
Смятам, че доста задкулисни играчи стоят зад Слави. Това са хора, които не са доволни от статуквото. Това е лобито, известно с това, че в момента са обвиняеми и са в съдебен процес – не бих изключил Огнян Донев, Иво Прокопиев, Цветан Василев. Всички тези хора имат интерес да обърнат палачинката. Слави трябва да отговори стоят ли тези хора зад него и имат ли интерес от влизане на олигархията във властта“, попита Бареков.
Източник pik.bgБареков изби рибата: Пишман евродепутатът топи пред Цацаров Ани Цолова, Хекимян и Виктор Николаев (СНИМКА)Пишман евродепутатът Николай Бареков разбуни социалните мрежи, след като натопи с донос до главния п…Aug 11 2017skafeto.com

loading...