Нинова Борисов

В старта на пленума на БСП Корнелия Нинова коментира констатациите в доклада на служебното правителство за наследството на кабинета „Борисов 2“. „Двата основни стълба в политиката на ГЕРБ рухнаха”, заяви тя, цитирана от „Епицентър”.

Корнелия Нинова към Кирил Добрев: Целуни ме!Публична тайна е, че Кирил Добрев е най-довереният човек на Корнелия Нинова в редиците на БСП. Преди…May 1 2019skafeto.com

„Единият – строителството на магистрали и пътна мрежа. Вижда се, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки за строителство на магистрали са нагласени до такава степен, че само не е казано името на фирмата. Ние предупредихме за това преди пет месеца. Изпратихме и сигнал до прокуратурата. Те ни нарекоха лъжци. Сега излезе истината. Не строят магистрали, а нагласяват обществени поръчки. Рухва и вторият стълб – еврофондовете. Спрени са парите по програма Наука. Отбелязан е риск за списане на парите в министерството на земеделието заради забавени обществени поръчки.“, каза Нинова. И направи следния извод: „Ние сме алтернативата на статуквото в две насоки – като политика и като лица”.

„Ние предупредихме за това преди 4 месеца – те ни нарекоха лъжци“, подчерта още веднъж Нинова. И продължи емоционално: „Истината днес е – на тях им ги спират!“
Според соцлидера „на фона на тази истина последвали объркани мисли на уплашени хора“.

Според Нинова докладът на служебния кабинет на Огнян Герджиков е показал, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки са нагласени. Ние предупредихме за това преди 5 месеца, припомни тя. От БСП ще искат ревизия на дълга от 16 млрд. лв. „БСП за България“ е алтернатива на ГЕРБ и промяна на статуквото в две насоки – в платформата и в лицата, заяви Нинова.

Според нея опонентите им излизат със стара платформа и стари лица. Председателят на БСП заяви, че 40 процента от водачите на листи на коалиция „БСП за България“ са нови хора. В листите участват 56 души, които не са членове на БСП, заяви тя и уточни, че това са обществени авторитети.

„ГЕРБ отстояваха със зъби и нокти реформата в образованието, както и програмата“, посочи тя. Нинова обърна внимание, че правителството на Борисов е изхарчило 2 млрд. лв. само за един месец и че обществени поръчки са пускани в деня на предаване на властта. „БСП ще поиска ревизия от служебния премиер на дълга от 16 млрд. лв.“, заяви още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По отношение на твърдението, че взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв, тя попита защо правителството на ГЕРБ е задлъжняло България с 16 млрд. лв. „Ще го отправим писмено и официално до служебния премиер. Кога е взет, колко, при какви условия, с какви лихви, от кои банки и кои консултант“, подчерта лидерът на БСП. „Г-н Борисов вчера обяви, че новата им програма е продължение на старата. Те ще продължат по старому, това което имахме досега, но още. Това, което над 2 млн. българи отхвърлиха с гласуването на президентските избори“, коментира Корнелия Нинова и подчерта, че БСП е алтернативата на старото и промяната на статуквото.

Синът на Корнелия Нинова с апартамент в МанхатънСинът на лидерката на БСП Корнелия Нинова – Рафаел, явно вече е постигнал американската си мечта. Мл…May 8 2019skafeto.com

loading...