Новини

Новата Lada Niva спира дъха: Глези и изкушава с климатик, автоматик, навигация и круиз контрол (СНИМКИ)

Новата Lada Niva спира дъха: Глези и изкушава с климатик, автоматик, навигация и круиз контрол (СНИМКИ)

Lada Niva е абсолютен феномен – произвежда се от далечната 1976 г. без прекъсване и без почти никакви промени. Един автомобил обаче не може да функционира вечно и руснаците афишираха поредните си планове да пуснат нов модел на отдавна остарелия офроудър. Как ще изглежда той показва концепцията Lada 4×4 Vision от московския автосалон, съобщава вестник „Труд“.
Прототипът е с приблизително същите размери като Niva и на дължина достига 4,20 м. Платформата е изцяло нова и позволява вграждането на редица модерни технологии. Предвидена е автоматична скоростна кутия с понижаващ режим на предавките и избор на настройки за движение по различни настилки – кал, сняг, пясък.
Следващото поколение Niva трябва да запази добрата проходимост на сегашния модел и да я комбинира с по-голям комфорт за водача и пътниците.
Новата Lada Niva спира дъха: Глези и изкушава с климатик, автоматик, навигация и круиз контрол (СНИМКИ)АвтоВАЗ представи новата Лада Гранта, американци я осмяха: Това играчка за просяци ли е!? (СНИМКИ)Американските потребители на социалната мрежа Reddit обсъдиха най-новата кола на „АвтоВАЗ“. Снимки н…Aug 28 2018skafeto.com

Офроуд качествата на модела се подчертават от големи 21-инчови колела с гуми за всички терени, както и от къси надвеси отпред и отзад да атака на стръмни наклони. Производителят представи автомобила с посланието, че той дава възможност да се пътува наред от Москва до Владивосток и да се опознае необятната руска страна с нейната дива природа.
На този етап от Lada не споменават детайли за намеренията си по отношение на двигателите. Сегашният 1,7-литров бензинов двигател с мощност 84 конски сили от времето на „развития социализъм“ вероятно ще отпадне от гамата, въпреки че има добра слава сред руските потребители. Този мотор е шумен и лаком за гориво, но е лесен за ремонт, с евтина поддръжка и крайно непретенциозен към качеството на бензина по руските бензиностанции.
Той трябва да отстъпи мястото си на по-модерни агрегати и вероятно те ще бъдат от гамата на концерна Renault, който е мажоритарен собственик на АВТОВАЗ. Има надежди, че новата Niva ще се предлага и с дизелов мотор.
Новата Lada Niva спира дъха: Глези и изкушава с климатик, автоматик, навигация и круиз контрол (СНИМКИ)

Дигиталният свят ще навлезе в пътническата кабина на следващата Lada. Прототипът е оборудван с цифрови дисплеи и малко механични превключватели – пълна противоположност на автентичния модел, при който всяка функция се командва ръчно. От разпространените снимки личи, че следващата Niva ще разполага с екстри като климатична инсталация, круиз контрол, инфо-развлекателна система с гласово управление и навигация. Стъкленият покрив над петте места за пътници, заедно с новите материали и цветове в оборудването повишават значително комфорта в интериора.
Един прототип като Lada 4×4 Vision не може да даде точна информация колко ще струва бъдещият сериен модел. И все пак предположенията показват, че това ще бъде най-евтиният автомобил с проходимост 4х4 в Русия, а вероятно и на много други пазари, на които ще се продава.
Новата Lada Niva спира дъха: Глези и изкушава с климатик, автоматик, навигация и круиз контрол (СНИМКИ)

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Първият учен-икономист е бил Колумб. Когато тръгнал да открива Америка, не знаел къде отива, когато…
error: Съдържанието е защитено!