Сняг и минусови температури ни очакват за Деня на влюбените 14 февруари. Рязкото застудяване започва следващия вторник и сряда, когато живакът ще падне с около 10-на градуса. Навръх Свети Валентин вече дори максималните температури в София няма да надхвърлят нулата, а в дните след това се очаква дори още да се понижат, пише вестник „Телеграф“.
В нощта срещу празника на влюбените е много вероятно и да завали сняг в столицата и други райони на Западна България. В петък вече снеговалежите ще обхванат и източната половина на страната.
Преди застудяването следващата седмица обаче ще се насладим на сравнително слънчево февруарско време през предстоящите почивни дни.
След очакваните миналата нощ валежи от дъжд, а в Странджа и от сняг, днес облачността в Западна България ще се разкъсва, а максималните температури на места ще стигнат до 9-10 градуса. По Черноморието обаче ще се задържи мрачно и с умерен северен вятър, като по Южното крайбрежие може да превали отново дъжд.Проф. Георги Рачев обяви кога и къде ще завали сняг в БългарияПрофесор Георги Рачев обяви пред камерите на БТВ кога и къде ще завали сняг в България и какво време…Feb 7 2019skafeto.com

По-слънчево време ни очаква през уикенда. Максималните температури ще се повишат, пък минималните ще паднат до минус 3-4 градуса, като по този начин ще се увеличат дневните амплитуди На отделни места в низините и котловините сутрин ще има условия за мъгли.
Още по-високи ще са дневните температури в понеделник, когато живакът ще достигне 13-14 градуса. От нощта на вторник срещу сряда обаче започва сериозното застудяване, като още в средата на идната седмица на отделни места ще вали сняг.
Това е поредната рязка промяна на времето от началото на месеца. Малък Сечко тази година дойде с изключително високи температури, като в първите му дни живакът на места достигна до +20 градуса. След това настъпи захлаждане, последвано от нов период на повишение на температурите. Поредната порция студ идва през втората половина на следващата седмица.Климатологът Рачев обяви каква ударна аномалия ни е сполетяла и съобщи отлична новина за зимата!В планините и арктичните райони замърсяването и човешката дейност изпъкват най-бързо, казва климатол…Dec 13 2018skafeto.com

loading...