зелените площи

Дирекция „Зелена система“ към Столична община започва кампания за обработката на зелените площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Обработката ще бъде направена поетапно и по график и ще обхване общинските зелени площи на територията на цялата община.

Д-р Кантарджиев разби най-големия мит за ваденето на кърлеж и предупреди какво не бива да се прави в никакъв случайКолкото по-малко престоява кърлежът в кожата, толкова повече вероятността да пренесе инфекция е по-м…May 9 2018skafeto.com

От дирекцията уточняват, че при постъпили сигнали на граждани, може да се извърши и допълнителна обработка на общински зелени площи.

Предстоящите за непосредствено третиране терени ще се обозначават от фирмите – изпълнители с информационни табели, в които е посочен вида обработка, вкл. използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

От Столична община припомнят, че задължителните годишни обработки са:

  • трикратна обработка срещу комари, в т.ч. 1 ларвицидни през м. март-април, и при необходимост допълнителни ларвицидни през април-май и 2 имагоцидни – юни-юли, август – септември;
  • двукратна обработка срещу кърлежи през м. април-май и август-септември;
  • еднократна обработка срещу бълхи през м. юни-юли;
  • двукратна обработка срещу гризачи през м. март-април и септември-октомври.

График за изпълнение на обработките се публикува на официалната страница на Столична община и на видно място в районната администрация. Графиците са валидни при благоприятни климатични условия за всички обработки и при ниско (окосена) трева за кърлежите и бълхите.

Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа, а срещу комари късно вечерта след 20.00 часа.

Контролът ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.


loading...