Банев

Крадец е атакувал късно снощи майката на Николай Банев, съобщи ексклузивно агенция „Блиц“. Мария Банева е била причакана пред луксозното й жилище и атакувана в гръб от неизвестен бабаит.
По-късно тя се е оплакала в полицията, че й липсват 9600 евро. Вероятно джобните й пари, с които се е прибирала от Франция.
Възрастната жена е била толкова ошашавена, че не е успяла да даде точно описание на нападателя.
Столичната полиция вече работи по случая.Олигархът Банев май превъртя в ареста: Трепери от снайперисти и отрова в хранатаОлигархът Николай Банев вдигна на крака столичния следствен арест с нови спекулации по повод защитат…Feb 28 2019skafeto.com

Припомняме, че през миналата седмица върху арестувания олигарх се стовари доста по-сериозен проблем. Частният съдебен изпълнител Милен Бъзински е обявил за продажба на търг къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния квартал „Бояна“ с начална цена от близо 6 млн. лв. Това се вижда от обявление на сайта му, придружено и от снимки.
Имотът е представен като собственост на фирма „Партнърс комерс“ ЕООД, разположен на парцел с площ 11 486 кв.м, а застроената площ на имота е 685 кв.м. Според обявлението предмет на публичната продан е само сградата, като търгът ще започне с цена от 5 788 107 лв. без ДДС. От приложения от частния съдебен изпълнител списък се вижда, че от 2011 до 2018 г. върху имота има наложени няколко възбрани.

Обявата е публикувана и в Регистъра на публичните продажби. В срок от един месец, който започва от 22 март, желаещите да участват в търга ще могат да огледат имота и книжата, а публичната продажба ще се проведе на 23 април сутринта в Софийския районен съд, се разбира от обявлението.
Според справка в Търговския регистър дружеството „Партнърс комерс“ ЕООД е собственост на „Юниуърлд Инкорпорейтид“ ЕООД – чуждестранно юридическо лице, регистрирано на Сейшелите, а негов управител е Николай Банев.
Адвокатът на семейството Христо Ботев каза, че от „Дневник“ научава, че къщата е обявена за продан.

Той обясни, че през 2015 година синът на Банев – Николай Николаев Банев, е сключил договор с фирмата „Партнърс комерс“ за заем от 15 хил. лв., като заради необслужване дългът му се е увеличил на 90 хил. лв., решава частен арбитражен съд през 2018 година. Заради него къщата е дадена на съдия-изпълнител.
Адвокатът обясни още, че съдия-изпълнителят, вместо да назначи пазач на имота, посочил за това човек, който сключил договор с фирмата „Делта гард“, с чийто собственик Банев бил във вражда заради отнемането на други имоти по Черноморието. През арбитражен съд „Делта гард“ се оказва взискател на къщата, но адвокатът не е открил кой съд е постановил това.Пускат на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка (снимки)Тузарският палат на скандалното семейство Николай Банев и съпругата му Евгения в столичния квартал Б…Mar 20 2019skafeto.com


loading...