Новини

Около България стана страшно! Земетресения люляха Северна Гърция, Румъния и Турция, ето какво се очаква у нас

Около България стана страшно! Земетресения люляха Северна Гърция, Румъния и Турция, ето какво се очаква у нас

За много притеснителна сеизмологична обстановка около България алармираха експерти. През последните 24 часа земетресения разлюлаха три от съседните ни страни. Трусове от различна степен удариха последователно Турция, Северна Гърция и Румъния, става ясно от данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Земетресение с магнитуд 5,3 разтърси провинция Мугла на егейското крайбрежие на Турция в 23:20 часа местно време (22.20 часа българско време) в сряда вечерта. От сеизмичната обсерватория Кандили в Истанбул съобщиха, че трусът е бил на дълбочина 5 км и е бил усетен осезаемо в съседните окръзи.
От правителствената Дирекция за кризи и бедствия уточниха, че трусът е бил с магнитуд 5 по скалата на Рихтер и че е станал на дълбочина 12 км. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер. В 23:47 часа местно време е последвал втори трус с магнитуд 3,5.След серията трусове в Македония: Проф. Емил Ботев разкри кога у нас се очаква земетресение с жертвиСерията трусове, които разлюляха сериозно съседна Македония в последните дни, предизвикаха разнопосо…Jul 12 2017skafeto.com

Няма данни за пострадали хора и за разрушения, съобщи валията на Мугла Есенгюл Дживелек.

Малко след това земетресение разлюля северните части на Гърция.​​​​​​​ Трус с магнитуд от 4.5 по скалата на Рихтер е бил регистриран 30 минути след полунощ в южната ни съседка. Епицентърът му е бил на дълбочина от 6 километра. Земетресението е възникнало на около 300 километра северозападно от Атина, 39 километра западно от Солун и 26 километра северно от Катерини. Засега няма данни за пострадали и сериозни материални щети.
Почти по същото време трус стресна и част от жителите на Румъния. Той е бил усетен най-силно в град Фокшани, който се намира в подножието на планината Вранча. Епицентърът на земетресението е бил на около 160 километра северно от столицата Букурещ.
Експерти коментираха, че между трите земетресения в съседните ни държави няма връзка и у нас не се очакват подобни природни катаклизми.Ново земетресение в Турция беше усетено и у нас. Сеизмолог разкри какво да очакваме година напред (СНИМКА)Ново земетресение в Турция беше регистрирано в 7,35 часа тази сутрин, съобщиха от Европейския средиз…Jun 14 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Синоптичката на бТВ Натали Трифонова ни зарадва с отлична прогноза за времето. Златната есен ще…
error: Съдържанието е защитено!