Делото срещу КПКОНПИ Арабаджиеви Ветко и маринела домашен арестАрабаджиеви Страсбург

Бизнес семейството Ветко и Маринела Арабаджиеви дълго време бяха част от така познатия ни роден “елит”, но сега сметка дойде и тя е не само с горчиво-криминален вкус, а и с наказателни последствия. Богаташите са укрили повече от 10 млн. лева, при това кеш в хотела си на столичния булевард Джеймс Баучер “Маринела” или по-звестен като “Японския”.

Спират дейността на хотела на Арабаджиеви – „Маринела“Върховният административен съд е разпоредил затварянето хотел „Маринела“ за седмица, съобщи БНР. Спо…Dec 1 2018skafeto.com

Разследването от специалната прокуратура обяви, че пачките са били къде ли не – сейфове, кутии от обувки, куфари ! Зам.-главният прокурор Иван Гешев  споделя, че мащабът е колосален и не знае в новата история да има подобен случай, а колегите му работили 24 часа.

Към момента равносметката е, че има десет задържани, а са повдигнати обвинения на шестима от тях, като един от шестимата е именно синът на Ветко Арабаджиев – Вълчо. Групата е укривала данъци и препирала пари.

Що се отнася до луксозният автопарк на семейството то на него може да завиди и шейх от арабските емирства. Марки като Бентли и Ролс-ройс са черешката на тортата в гаража и нищо чудно, за пример една от фирмите в престъпната схема е се е отчела пред държавата само с 1000 лв., а е спестила над 600 000 лв.

Ветко и Маринела ще бъдат издирвани и с Интерпол ако само Европейска заповед за арест не свърши работа. Предполага се, че те в момента са във Франция.

Мълния: Милионерите Арабаджиеви врътнаха адвоката си – нямало да се връщат в България, живеят с пари от офшоркиМаринела и Ветко Арабаджиеви са извъртели жесток номер на адвоката си Илиян Василев и нямали никакво…Sep 26 2018skafeto.com

 


loading...