Световният ден на туризма

Днес се отбелязва Световният ден на туризма. Той се чества ежегодно на 27 септември. Отбелязва се от 1980 година насам по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм.

По данни на Световната организация по туризъм, през последните последователни години на растеж, туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване, създаване на работни места и възможности за общности в много части на света.

В световен мащаб секторът следва възходяща тенденция, която се очаква да достигне 1,8 млрд чуждестранни туристи през 2030 г.

Архитектурна палитра – 10-те най-цветни градове в светаКакво изобразява красотата на един град? Тя се основава на различни фактори като хората, чистотата, …Sep 10 2019skafeto.com

През 2015-а година за първи път България участва в конкурс на Световната организация по туризъм. Страната ни се представи с имиджовия клип „Bulgaria – A discovery to share“, представен през месец май по време на Световния винен шампионат Concours Mondial de Bruxelles 2015 в Йезоло.

По повод Световния ден на туризма Софийският зоопарк е осигурил безплатен достъп за всички посетители в почивните дни 28-29 септември, каза Зарева.

Защо фестивалът Каскамора в Андалусия е интересен за туристите (Галерия)Каскамора („Cascamorras“) е един от най-старите и най-странните фестивали в Испания. Всяка година то…Sep 18 2019skafeto.com

loading...