бронирани машини България

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Компанията TAG от САЩ разкри предложение да изнесе цялото си производство на военен клас бронирани машини в България и да изпълни поръчката за този вид техника за нуждите на сухопътни ни войски. От реализацията на проекта ще бъдат разкрити поне 1000 работни места, съобщава вестник „Монитор“.

Янките са готови да направят смесено дружество с посочена от правителството фирма, която ще получи лиценз за производство на 10 модела бронирани автомобили и изключителни права за продажба на тези машини в ЕС, включително с опция за собствени марки.

„Нашето предложение е България да не бъде просто клиент на базиран в друга държава производител“, заяви изпълнителният директор на TAG Робърт Паздерка.

„Ние даваме на България възможност да обедини усилията си с нашата компания и заедно да се конкурираме със същите тези производители на големия пазар за бронирани автомобили в ЕС. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка вероятност с най-конкурентните цени,“ поясни той.

По думите му, групата е готова да използва за сглобяването на машините всякакви материали и компоненти, произведени в България, които съответстват на изискванията.

„Освен това можем да проектираме и произведем бойна машина по изискванията на клиенти, включително с динамична и активна защита от огъня на противника“, добави той и изтъкна, че едно от достойнствата на цялата серия е използването на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е много по-бърза, лесна и евтина. Американецът посочи за пример, че при полеви условия двигателят може да се смени за минути.

Унгария разпродава всички съветски и руски изтребители МиГ-29 на безценицаУнгарското министерство на отбраната продава всички съветски и руски изтребители МиГ-29, съобщава „И…Feb 13 2019skafeto.com

В четвъртък бойната машина Mastiff 8х8х8, един от десетте вида, е била представена пред експерти от българското военно министерство. Паздерка добави, че са решили да пренесат производството си в България след завършването на сделката за покупката на F-16 за нашите ВВС. На въпрос за цената на предлаганите бойни машини Робърт Паздерка уклончиво отговори, че всичко зависи от модификацията и екстрите, които се поръчват. Относно плащането по евентуален договор шефът на щатската оръжейна фирма уточни, че са готови на всякакви гъвкави схеми удобни за българското правителство.

От щатската компания припомниха, че са поискали включване в актуалната процедура по избор на доставчик за бронирани машини за пехотата в България през май 2019 г. Позицията на МО е, че искането на TAG е дошло на прекалено късен етап от проекта, въпреки че американците са готови да представят обвързваща оферта преди крайния срок от 31 октомври.
Топ 5 на най-търсените руски бойни машини в светаРуската армия със сигурност е една от най-добре оборудваните и многобройни в света. Военнопромишлени…Apr 24 2017skafeto.com