В последните години у нас и в чужбина се водят полемики как трябва да се отглеждат децата. Споровете се водят на всички нива, като се започне от храненето, та до това трябва или не бебетата да бъдат ваксинирани.

Дете, което било отглеждано като веган от родителите си, растяло, без да му се появяват зъби. На 19 месеца тежало едва 5 килограма, изглеждало като 3-месечно, не можело да седи, да се преобръща и да се изправя.
Отглеждано като веган дете расте без зъби, не може да седи и да говориСкандално! Къде са институциите? Майка-веган забранява на детето си вода, защото не иска то да е убиец (СНИМКА)Екипът на skafeto.com попаднахме на скандална група във Facebook: Веган Бебе, където майки-вегани ра…May 21 2017skafeto.com

В момента момиченцето, което е на почти 3 години, е с наднормено тегло, тъй като тялото му трупа запаси, от които може да се нуждае в бъдеще, разказва „Дейли мейл“, цитиран от „24 часа“. През първите 19 месеца от живота му детето било хранено предимно с овес и оризово мляко. В диетата на момиченцето липсвали основни хранителни вещества. То развило рахит и дегенеративна костна болест.

Родителите му, които са на 32 и 35 години, са изправени пред съд в Австралия. Те са признали, че не са осигурили необходимото за нормалния растеж на детето си.
След раждането на момиченцето през 2016 година, което било изписано в „добро състояние“ от болницата, те не са извадили никакви медицински документи, не правели педиатрични консултации и не го имунизирали.

Майката е родила във вода и три часа след раждането си е тръгнала от болницата. Три дни по-късно се върнала за преглед.
Въпреки това тя отказала скрининг на новороденото и проверка на слуха, като казала на медиците, че би предпочела семейният им лекар да ги направи.

Съседите на семейството дори не знаели, че момиченцето съществува, виждали двамата му по-големи братя да играят в задния двор, но не знаели, че двойката има и трето дете.
Миналата година момиченцето е било настанено за месец в болница, майката била постоянно до леглото му. Жената понякога не обръщала внимание на дъщеря си, но я хранела, преобличала и успокоявала, когато персоналът я молел за помощ.

Майката разказала в болницата, че цялото й семейство следва веганска диета и подробно описала „екстремните мерки“ за хранене, които довели до състоянието на момичето.

То обикновено хапвало чаша овес с оризово мляко и половин банан сутрин, парче препечен хляб със сладко или с фъстъчено масло за обяд. За вечеря детето яло тофу, ориз или картофи.
Веднъж на ден било и кърмено, но по думите на майката имало „придирчив вкус“, затова отново му предлагали овес.

Понякога между хапванията момиченцето получавало малко плодове или две стафиди.
Основни вещества като калций, фосфат, витамин В12, витамин А, желязо и цинк липсвали в диетата на детето. Нивата на витамин D в организма му били прекалено ниски. Костите му били изключително чупливи.
В съда отбелязват, че то е било беззащитно и неспособно да се защити от родителите си.

Лекарите били шокирани колко много е изостанало детето в развитието си.
То нямало зъби, не можело да седи, да се преобръща, не бореволо с ръцете си, не хващало играчки.
Последвалите грижи за момиченцето били като за малко бебе.
Детето, което сега е почти на три, е постигнало напредък, но височината и теглото му не са пропорционални. То усвоило пълзенето, вече може да стои, да върви и да казва около 20 думи.

Започва да развива здравословен апетит, но заради малкия си ръст, теглото му се оказва наднормено.
Вниманието на лекарите било привлечено през март 2018 година, когато медицински екип бил повикан на адрес, след като бебето получило гърчове.
Персоналът на болницата първоначално е уважил желанието на родителите бебето да бъде на веганска диета, но се загрижил, когато майката забранява и соята, защото е пълна с „хормони“.

В болницата родителите отричали, че забавеният растеж на дъщеря им да се дължи на недохранване. Те просто мислели, че е дребна, защото е момиче.
Сега детето и двамата му братя живеят със свой роднина в друга държава.Помните ли вегана Никола Донев и „ограбените“ пчели? Сега посъветва рапъра Спенс да храни кучетата си с растения (ВИДЕО)Лидерът на веганите в България Никола Донев отново събра очите на зрителите. Този път той се развихр…Oct 31 2017skafeto.com


loading...