буда

По време на сканирането на най-старата статуя на Буда експерти от Холандия очакват да открият интересни резултати. Разкритото обаче просто шокира специалистите. В най-древната статуя на Буда, холандските експерти са открили човешки скелет. Сканирането на скулптурата е показала, че във вътрешността на древната скулптура има човек, седящ в поза „лотос” и повтаря и повтаря позата на Буда, съобщава Телеграф.
Откриха човешки скелет в най-древната статуя на Буда

Професор Е. Бейн е сигурен, че намерените фосили вътре в скулптурата може да принадлежат на известен монах от Китай – Лю Юан.

Най-изненадващият факт обаче се оказва, че „тухленият човек” вътре в скулптурата е запечатан в статуетка, докато все още е жив. Специалистите отбелязват, че това е най-древният начин за съхранение на човешки тела, който преди се е срещал само в митове и легенди. Вероятно този метод на погребение е бил практикуван от будистите в Япония.

20 вдъхновяващи цитата, които ще ви накарат да се усмихнетеНе всеки ден можем да бъдем положително настроени и да се събуждаме с усмивка. Определено понякога и…Jul 10 2019skafeto.com

В историческите архиви специалистите успяха да открият свидетелства за монаха Лю Юан. От тях става ясно, че мъжът се подготвял за мумификация повече от 2 години.

Една от световните мистерии – планината Кайлас в ТибетВисоката 6638 метра Кайлас е част от Хималаите, но историята й е обвита в мистика Кайлас е давала по…Jul 9 2019skafeto.comВ продължение на 1000 дни Лю Юан е консумирал само зърнени храни и ядки. Така монахът се е опитвал да се отърве от излишните мазнини в тялото си. През годините той ял и кори от дървета. Смятало се е, че този продукт плаши насекомите, не им позволява да нарушат целостта на останките след смъртта.
Откриха човешки скелет в най-древната статуя на Буда

Мумифицираните монаси в миналото се свързват не само със своето дълбоко религиозно отдаване, а и с икономическите ползи за манастира, който пази техните тела, защото така са привличани поклоници, от които са взимани дарения.

Предметите носещи късмет и благополучие вкъщиВсеки дом е характерен със своя собствена символика. Много стопани и стопанки вярват, че даден предм…Jun 29 2019skafeto.com

loading...