Двама българи са задържани от властите в Перу с 380 килограма кокаин. Задържаните са 39-годишният Георги Николов и 41-годишният Асен Чехларов, съобщи Нова телевизия.
Българите ескортирали с кола хладилен камион, в който се превозвали над 380 килограма кокаин с високо качество. Общата парична стойност на дрогата е 200 милиона долара.
Двамата български граждани са арестувани в провинция Писко. С тях са задържани и двама граждани на Перу. За случая е сигнализирана специализираната прокуратура за разследване на производството и търговията с наркотици в Перу.След 22 години издирване: Заловиха един от най-опасните престъпници в света с български паспортЗаловиха един от най-опасните престъпници в света, предават световните агенции. Италианецът Анджело …May 4 2018skafeto.com

Припомняме, че точно преди година българин, организирал канал за пренасяне на кокаин от Венецуела към Италия, бе задържан, след като италианските власти го обявиха за издирване. 40-годишният Огнян Борисов, известен с прякора Токо, е организирал пренасянето на дрогата от Венецуела към Милано, съобщават италианските медии. Той набирал хора в България, които пренасяли наркотика. Пътуването било организирано от специално създадена туристическа агенция чрез чартърни полети между Италия и карибския остров Маргарита. Пристигайки на място наетите „мулета” трябвало да изчакат да бъдат потърсени от местните трафиканти.

Те пренасяли дрогата под формата на капсули, които поглъщали на гладен стомах. За да стане възможно това с помощта на обезболяващ спрей поглъщали едновременно и хапчета против дезинтерия. Всеки от тях успявал да пренесе по този начин над килограм кокаин, за което получавал 2000 евро на пътуване. На миланското летище Малпенса ги очаквал босът Огнян Борисов, който разпределял пратките за пазара. Организацията на българите, известна като “Бригадата”, наказвала жестоко провинил се куриер. Един от тях е бил намерен убит.
Източник vesti.bgОбрат по случая „Рачков“: Откритите количества дрога в дома му се оказаха сериозни – обвиняват го и за разпространениеБратът на известния актьор Димитър Рачков – Петър е заплашен от сериозна присъда след ареста преди 1…Apr 26 2018skafeto.com

loading...