Турция дете

17-годишният алжирски младеж стана герой на деня в Турция, след като хвана малко сирийско дете на 2 години, което пада от втория етаж на жилищна сграда, съобщава турският вестник Дейли Сабах.

Инцидентът се е случил миналия четвъртък в истанбулския квартал Фатих, в който живеят големи арабски общности. Малката Доха Мухаммед, дъщеря на сирийската двойка Лейла Абдула и Юсуф Мухаммед, се е приближила до отворения прозорец на апартамента, докато майка ù Лейла е готвила в кухнята. Феузи Забаат, алжирско момче, работещо в магазин на същата улица, вижда, че детето ще падне и застава под прозореца.

Забаат успява да задържи малкото дете точно преди да се удари в земята, спасявайки я от сериозна травма, която можеше да я остави трайно увредена или по-лошо.

Инцидентът е запечатан от охранителна камера на магазин в съседна сграда.

Въпреки че бебето Доха се отървава от падането невредимо, тя е доста уплашена. Спасителят й Забаат и други местни жители успяват да я поуспокоят, преди да я предадат на майка ù.

Бащата също пристигна на мястото, след като изслуша новината и дава на спасителя скромна награда от 200 турски лири, а на следващия ден да направи религиозна жертва, за да отпразнува спасяването на дъщеря си.

Забаат казал на информационна агенция DHA, че е направил просто всичко необходимо.

За първи път в света: Турция пуска All Inclusive по улиците и магазинитеВ Турция системата All Inclusive ще обхване търговските улици на курортите. Тук туристите ще могат д…Feb 18 2019skafeto.com

loading...