Румен Радев Ватикана

Държавният глава е в Италия във връзка със срещата на върха на НАТО. Паралелно с това президентът Румен Радев, придружен от българска делегация, посети Ватикана по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Папа Франциск прие българския президент и делегацията с официална церемония в двора на Апостолическия дворец „Кортиле Сан Дамазо“.

Държавният ни глава получи възможността да разговаря с папа Франциск насаме. Двамата са обсъдили теми, сред които приноса на България към развитието на европейската цивилизация, проблемите в съвремието и ролята на ценностите в съвременния свят.

Сред обсъдените теми по-обстойно е било изразено общото виждане, че един от основните проблеми в съвремието е трафикът на хора и особено на деца.
Папа Франциск прие президента Румен Радев във ВатиканаПапа Франциск прие президента Румен Радев във ВатиканаПапа Франциск прие президента Румен Радев във Ватикана
Нещо страшно ще се случи през май – папа Франциск знае, но говори с недомлъвкиСкорошното посещение на папа Франциск в Египет хвърли в смут немалко хора. Особено онези, които са с…May 2 2017skafeto.com

Според папа Франциск и българския президент, за да бъдат преодоляни тези проблеми, едно от най-важните неща е младите са бъдат приобщени към християнските ценности. Аудиенцията приключи по обичайния начин – с разменянето на подаръци.

По време на посещението си във Ватикана Румен Радев подари икона на Светите братя Кирил и Методий, която е изработена специално за повода от иконописеца Борис Маскръчки. Папата дари държавния глава с бронзов плакет, на който е изобразен Св. Мартин.
Снимки: www.president.bgНапрежение по оста Румен Радев – Бойко Борисов! От Брюксел президентът обвини премиера, че руши…Покачва се напрежението по оста Румен Радев – Бойко Борисов, става ясно от последните им изявления п…May 26 2017skafeto.com


loading...