инцидент с двигателя

Има много неща, които човек никога не иска да види прозореца на самолета и инцидент с двигателя определено е едно от тях. Във видеоклип, публикуван в социалната мрежа Twitter от потребителя Лоугън Уеб, един от двигателите на Delta полет 1425 може да бъде видян на парчета, с напълно откъсната и трополяща отпред перка, докато едно изключително зловещо оранжево сияние излъчвано от по-дълбоко се вижда също от все още въртящият се вал.

Полет 1425, който по информация от ABC News използва „32-годишният [McDonnell Douglas] MD-88 с двигатели, монтирани на фюзелажа до опашката“, отлита от летище Хартсфийлд-Джаксън Интернешънъл около 12:48 часа в понеделник по маршрута за Балтимор-Вашингтон Интернешънъл, преди инцидентът да настъпи след около час във въздуха. За щастие, кабиният екипаж успява да извърши аварийно кацане в Рали-Дърам Интернешънъл около 14:27 часа. Всичките 148 пътници на борда остават невредими, макар и доста поразклатени.

Операторът Delta заяви пред ABC News в изявление, че екипажът на полета е получил „индикация за евентуален проблем с един от двигателите на самолета“.

Пътникът Джак Ленард раказва „Чухме и усещахме всичко … Беше изключително ужасно, ако бъда честен. Веднъж щом се случи, нямаше съмнение, че това е голям проблем и след секунди димът започна да пълни кабината в задната част. Можехме да го помиришем – горящ метал, а кабината започна да се тресе.

Заради инцидента с двигателя Delta се извини за неудобството и даде на пътниците по 30 долара за храна, докато изчакат следващия самолет.

Според Popular Mechanics, MD-88 е „най-старият самолет в експлоатация сред американските авиокомпании“ и е спечелил известна негативна репутация сред пилотите, благодарение на остарелите си контролни устройства, тясната пилотска кабина и лошата шумоизолация.
Извънредно от Брюксел: Пилоти спасиха живота на Борисов след инцидент със самолета муСамолетът, с който министър-председателят Бойко Борисов пътувал към Брюксел, е спукал гума при кацан…Apr 10 2019skafeto.com

Свалиха българин от самолет заради видео с кукериКуриозен случай да те свалят от самолет заради видео с кукери се е стоварил на главата на Владимир М…Feb 9 2019skafeto.com

loading...