Журналистът и ПР експерт Патриция Кирилова разбуни духовете с последната статия, която публикува в блога си patriciakirilova.blogspot.com. Публикуваме текста й без съкращения и редакторска намеса.
„Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протестира срещу бедността на душите ни!
А България е била велика, когато е била империя на духа, давала четмо и писмо на над 300 милиона души по света!
Днес сме масово неграмотни, мързеливи и не само спираме човешката еволюция, но я връщаме назад. Със здрави и прави мъже, които нито работят, нито учат, нито ги интересува какво се случва в България!
Патриция Кирилова взриви мрежата с тези думи: А за тази бедност кой ще протестира?!
Беновска нажежи мрежата до червено: Hasta la vista, baby! Чао, протестъри! Нали няма да ви видим повече?„Hasta la vista, baby! Чао, протестъри! Нали няма да ви видим повече?“ Това е въпросът на журналистк…Sep 17 2018skafeto.com

Поне такива ми пишат в социалните мрежи – на сто един грамотен се среща.
Ще кажете: Това са изключения? Ако е така на сто един ще е неграмотен, а не обратното.
Бедните духом много лесно могат да бъдат манипулирани – това виждаме вече десетилетия наред. Точно заради това лесно ни делят и ние не можем да поставяме ясни условия като Суверен каква държава искаме да създадем. Вече 29 години вървим в посока проба-грешка. С повторение на едни и същи грешки. С надежда някой да ни оправи – я Путин, я Тръмп, а извънземните.
Уви! Никой извън нас – българите, няма интерес да имаме силна и работеща държава. Такива са законите на политиката.

Никой извън нас няма да даде рецепта как да стигнем до върховете, които са поставени от нашите велики предци. Но те са били грамотни – просветени и посветени в най-ранна възраст. Първо са ги образовали – после са им поверявали България. Сега е обратното – образоваме ги, докато управляват.
Какво делим всъщност? Делим себе си и противопоставяйки се на леви-десни, сини-червени, граждани-селяни – само губим и ставаме все по-лесни за манипулация. Защо? Пак заради тази неграмотност и духовна бедност.
А истината вади очите ни!
Как може 29 години да чакаме да се роди нещо читаво от брат и сестра, например? В природата няма как да е здрав човек от един и същ генетичен материал. Нападаме се взаимно – като то е едно и също.

За това едно и също пиша вече 20 г. И на мнозина не им харесва.
Не им харесва, че докато ДС се меси в политиката – и нейната палава дъщеря Мултигруп, нищо хубаво не ни чака.
Децата ни го виждат вече по-добре от нас! И ни се чудят.
С нас или без нас, те ще направят промяната съвсем скоро.
Системата е сбъркана. А система не се сменя с избори – исторически доказано! Ние самите трябва да се променим – а това е най-трудното. И да осъзнаем, че сме бедни духом и отглеждаме търтеи, които нито учат, нито работят! А мрънкат!
Силна държава се прави със силно гражданско общество! Което ние нямаме!“Светослав Иванов не се страхува от неудобните истини: Кога протестира българинът и защо продължава безкрайното редуване на ГЕРБ и БСПСветослав Иванов е журналист на БТВ Новините и водещ на предаването „120 минути“, което се гордее съ…May 22 2018skafeto.com

loading...