Ван И Skafeto.com
Ван И, министър на външните работи на Китайската народна република

В четвъртък от Вашингтон обявиха плановете си за налагане на нови тарифи при внос на стоки от Китай. Решението следва да влезе в сила от 1 септември тази година. Това се случва на фона на току-що завършените търговски преговори между САЩ и Китай в Шанхай. След приключването на срещата, Белият дом коментира, че преговорите са били „конструктивни“ и се надяват за „по-положителен диалог“.

Едностранният акт от страна на Вашингтон е сериозно нарушение на доверието, след като двете страни постигнаха консенсус в месец юни за възобновяване на търговските преговори, заявиха официалните власти в Пекин.

Освен подкопаване на инерцията на стартираните отново търговски преговори между двете страни, това действие от Белия дом отново демонстрира несигурността при администрацията на Тръмп да се постигне сделка, коментират китайските власти.

САЩ трябва да има предвид, че този тормоз и тарифната заплаха, които не са подействали в миналото, няма да имат ефект и този път. Продължилите вече повече от година търговски спорове между САЩ и Китай, вредят не само на икономическия растеж на двете страни, но и на целия свят.

Китай настоява САЩ и Запада да не се намесват в делата на ХонконгВ петък Китай настоява САЩ и някои други западни държави да спазят ангажимента си и да спрат да подк…Aug 5 2019skafeto.com

Белият дом, налагайки 10-процентова тарифа върху китайските стоки на стойност 300 милиарда щ.д., намалява значително шансовете за постигане на взаимноизгодна търговска сделка с Пекин. Според Пекин новият обрат в двустранните отношения са резултат от факта, че някои политици във Вашингтон целят да спечелят политически точки за президентските избори в САЩ.

За разлика от предишните видове продукти, върху които Белият дом наложи тарифи за внос от Китай, този път стоките покриват широк спектър от потребителски стоки. Администрацията на Тръмп „използва американските семейства като заложник“ при търговските преговори, коментира Мат Прийст – президент на дистрибуторите и търговците на обувки в Америка.

Лоша новина: „Новата чума“ от САЩ взе жертви и в Европа, спасение нямаКакто вече медията ни съобщи, нова смъртоносна епидемия хвърли в ужас пациенти и лекари в Съединенит…May 2 2019skafeto.com

Докато от Вашингтон се хвалят с наложените тарифи, Пекин би приела споразумение само, ако е базирано на взаимно уважение и равнопоставеност, коментира правителството на Китай.

Позицията на Пекин е последователна и ясна: Китай не иска търговска война, но не се страхува от участието в такава война, когато е необходимо.

„В отговор на тарифните нападения на Вашингтон от март 2018г. Китай трябваше да предприеме силни контра мерки. И този път няма да бъде изключение“, заявява Пекин.

Китай постави нов рекорд с архитектурно чудо (ВИДЕО)Китай постави рекорд като пусна нов, тип „висящ мост“ в град Баодин, провинция Хъбей. Мостът е с общ…Aug 4 2019skafeto.com

loading...