Любомир Дацов

Пенсиите ще се увеличат най-малко с 6% от 1 юли 2020 г. Това каза социалният министър Бисер Петков, след като беше изслушан от ресорната комисия в Народното събрание.

„Ръстът на средния осигурителен доход отчитан от НОИ дава основание да се завиши прогнозата, която е заложена в 3-годишната бюджетна рамка и нашите очаквания, без да мога да кажа конкретно число е, че темпът на осъвременяване на пенсиите от 1 юли ще бъде по-висок от заложения и ще бъде над 6%“, каза министърът.

Той обаче уточни, че точният процент ще стане ясен по-късно, пише Дарик.

„При темпа на нарастване на минималната заплата в рамките на този управленски мандат има предвидимост и яснота“, обясни още социалният министър.

„През следващата година тя трябва да 610 лв. Синдикатите винаги искат по-висок ръст на минималните заплати, а работодателските организации смятат, че минималната заплата не трябва да нараства. Този дебат ще се води докато нямаме яснота върху факторите, от които зависи минималната заплата и начина, по които тя да се определя“, обясни още Петков.

Тази година пенсиите бяха увеличени от 1 юли с 5,7 на сто.26 българи взимат пенсия от над 7000 лева, причината е смайващаГерманска пенсия получават 7449 българи. Това показват данните на Националния осигурителен институт …Aug 29 2019skafeto.com

Георги Христов изригна: Изгониха ме от България, отказвам се от 200-те лева пенсияГеорги Христов направи шокиращо откровение пред последователите си в социалните мрежи. Преди дни ест…Aug 14 2019skafeto.com

loading...