Борисов се доказа като държавник от европейска класа, порязвайки мераците на Меркел да ни връща бежанци.
Това си е истински подвиг, особено на фона на пословично топлите отношения между двамата.
Можело, значи, и малка България да покаже характер и да скръцне със зъби.
Поведение, което заслужава респект и увеличава тежестта ни на международната сцена.
Всъщност миграционната политика е един от безспорните успехи на това правителство. И на коалиционните партньори от Обединени патриоти. Пълчищата мургави натрапници с вид на камикадзета от „Ислямска държава“ видимо понамаляха. „Малкия Багдад“ край Женския пазар в София вече е просто нарицателно, изпразнено от съдържание.Ясновидката на Берлускони направи феноменални пророчества за Борисов и политическото бъдеще на БългарияВ началото на седмицата Теодора Стефанова представи във Висшето училище по агробизнес и развитие на …Aug 5 2018skafeto.com

Не че няма какво да се желае, но пък на фона на кошмарите в Гърция и Западна Европа сме истински оазис, обетована земя.
Потвърждава го и статистиката. Справка от Държавната агенция за бежанците, поръчана от военния министър Каракачанов, сочи, че ако през януари 2015 г. капацитетът на центровете за мигранти е бил запълнен на 67%, през декември 2016 г. стига до 85%, а към юни 2018 г. е едва 11%.
Хората, които стъпили на територията на България през периода 2015-2018 г. са основно от Афганистан, Ирак и Сирия. През 2015 г. подадените молби са съответно: Ирак – 6959; Афганистан – 6193; Сирия – 5993; Пакистан – 578; Иран – 175.

През 2016 г. броят на молбите е значително завишен. За 2018 г. до момента цифрите са съвсем други. Афганистан – 286; Сирия – 123; Ирак – 107; Пакистан 24; Иран – 12.
Разликата е ясно различима, напук на фалшивите новини от фейк сайтовете, че военни самолети тайно складирали по летищата ни хиляди емигранти от арабския свят и Африка.
Днес България е сравнително спокойно и сигурно място за живеене, и то в условията на един размирен свят – колкото и това да не се харесва на грантоядите от либералната общност и хейтърите, окупирали социалните мрежи.
*Коментар на Данка РАДЕВА
Източник pik.bgАкад. Георги Марков: Стамболов, Стамболийски, Живков и Бойко Борисов са обичани народни трибуниАкад. Георги Марков е роден през 1946 г. в Пловдив. Завършва история в СУ. Специализира в Института …Jul 31 2018skafeto.com

loading...