учителка агресия

С агресия завършва последният за годината час по английски език за един от деветите класове в средното общообразователно училище „Паисий Хилендарски” в Пловдив, съобщи Нова телевизия. Пострадалата от агресия учителка във видеото е Мария Георгиева.

Знаела, че момчето има проблеми с поведението, но въпреки това останала изненадана. „Преместен е в това училище. Държал се е проблемно и с други колеги. Не му е за първи път да се държи така в часовете. Поведението му е неконтролируемо на моменти”, разказа Мария Георгиева.

С ученика работят експерти. „Има подобрение, но тези 3 месеца не бяха достатъчни, за да надградим неговото поведение”, коментира директорът на училището Илия Къртев.

За конкретната ситуация той е разбрал, след като видял видеото в интернет. „В дадени моменти има такова поведение, което не може да се характеризира като агресия”, добави директорът.

Учителите са изненадани и от поведението на другите деца в клас, които не само са снимали случката, но са я разпространили и в интернет.

„Това е поведение, което е заснето от някого в класа. Бях шокирана и не бях решила да правя доклад до директора, но в момента, в който го видях, разбрах за постъпката на неговия клас и че някой го е качил в мрежата” допълва пострадалата учителка.
Тепърва ще се решава каква ще е съдбата на ученика. Отново е започнала процедура по преместването му. Този път от регионалното управление на образованието ще искат среща и с родителите на тийнейджъра и с институциите, за да се набележат адекватни мерки.

Днес е Световният ден против тормоза в училищеВсяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като…Feb 26 2019skafeto.com

loading...