лили иванова примата по улиците

Музикантът Иван Пеев, който бе втори съпруг на легендата Лил Иванова е починал. Певицата написа в своя фейсбук профил „Почивай в мир, Ванко!“ и публикува тяхната най-известна обща снимка.

Иван Пеев бе голямата любов в живота на Иванова и тя никога не е крила този факт. Роденият на 30 април 1937 година в Горна Оряховица музикант, завършва Българската държавна консерватория в класа по цигулка на легендарния професор Владимир Аврамов. Работи като главен специалист в редакция „Забавна музика“ на „Балкантон“ и като музикален редактор в редакция „Продукция“ на направление „Забавна музика“ на БНР.

Ръководител е на оркестър „6+1“, който повече от 10 години съпровожда концертите на Лили Иванова. Ванко Пеев е прочут цигулар, пианист и втори съпруг на Иванова.

За него тя казва, че е единственият мъж, когото е обичала. „Всички мъже сравнявам с Ванко, той беше аристократ“, пише естрадната прима в биографичната си книга „Истината“.

Почина любовта на Лили Иванова - музикантът Иван Пеев

 

Лили Иванова – Щурче с корона: Ще си остана млада. Тези, които говорят за моята възраст, ще остареят преди менФеноменално – три концерта за три дни в Зала 1 на НДК и нито едно свободно място. Ако имаше още три,…Oct 30 2018skafeto.com

 


loading...