тодор живков обувки

В началото на месеца тихомълком на 87-годишна възраст е починал майстор Иван от гоцеделчевското село Циропол, който с години е един от най-доверените майстори на обувки на бившия Първи Тодор Живков, съобщават местни жители. Опитният кундурджия, който се водел на щат към УБО, често правел на Тато хитри подплънки в официалните чепици, за да го извиси с 5-6 сантиметра над скромните 169, с които го е надарила природата.

Майсторът бил зачислен към Управлението за безопасност и охрана, което се грижеше за пълното осигуряване и обслужване на нуждите на комунистическия елит, като се започне от специалната храна и жилищата и се мине през обзавеждането, поддръжката и помощния персонал.

Бай Иван лично добавил 5 сантиметра към оскъдните вертикални размери на правешкия хитрец, като специалните обуща започнал да „произвежда” в началото на 80-те години.

Почина обущарят на Тодор Живков, който му правеше обувки на токчета
Бай Тошо никога не си позволявал да изглежда по-висок от Големия брат Брежнев

Kъща на Тодор Живков в центъра на София се продава за 11 милионаЧастен съдебен изпълнител е обявил за продажба емблематичната Чапрашикова къща на столичната улица „…Sep 2 2019skafeto.com

Преди това Тато се чувствал удобно, заобиколен от колегите си от Източния блок като Николае Чаушеску, който не надвишавал 165 сантиметра на ръст. През 1981-а година обаче за председател на ЦК на Полската комунистическа партия е избран Войчех Ярузелски, който е висок близо метър и деветдесет. След една среща на СИВ в Будапеща Живков останал потресен от фотографиите, на които стигал едва до рамото на дългуча с тъмни очила и помолил Бай Иван да му направи подплънки.

Почина обущарят на Тодор Живков, който му правеше обувки на токчета

Любопитни факти за съпругата на Тодор Живков: Д-р Мара Малеева го научила да се храни с нож и вилицаВ годините на социализма почти не се говореше за жената на бившия Първи – д-р Мара Малеева. Съпругат…Sep 5 2019skafeto.com

Тодор Живков избягвал да носи специалните обувки само при срещи със съветския генсек Леонид Брежнев, който също едва надвишавал 170 см. Нашият хитрец преценил, че не е добра идея да стърчи редом до лидера на Големия брат.

Живков сам измисля рождената си дата (СНИМКИ)На 7 септември през 1911 г. е роден Тодор Живков – най-дълго управлявалият държавник в новата истори…Sep 8 2019skafeto.com

loading...