Българи от цял свят се стягали на 16 септември да се върнат в София и да пометат кабинета.
Така поне се разбира от писания в няколко анонимни Фейсбук групи, които по румънски образец агитират родната емиграция да организира улични и кървави бунтове у нас.
Въпросните групи са шумни афиширащи се като „Национален и световен протест за сваляне на мафията ГЕРБ“. Повечето са напълно анонимни. Хората, заявили участие във въпросния „протест“, засега са около 600.
Източници на агенция ПИК потвърдиха, че основен двигател на кресливата акция е българинът от Лондон Емил Русанов (на снимката), издател на емигрантски вестник на име „Будилник“ и съсобственик на местна чалготека.
По следите на кървавия заговор за 16 септември: Активист на Слави Трифонов стяга пуч срещу кабинета на Борисов

От година насам Русанов е идеен симпатизант на Слави Трифонов и препълва стената си в социалната мрежа с негови постери. Присъствал е зад кулисите на концерта на Трифонов в Лондон през юни, както и на срещата му с български студенти в английската столица миналата есен.
Преди месец пред българската дипломатическа мисия в Лондон се проведе протест, под мотото: „Българи в България и чужбина против геноцида на Борисов!”
Събраха се около 30 човека, предвождани от прословутия „войвода“ Русанов. Протестът провокира гневни реакции на наши сънародници. Ето какво пише във Фейсбук една от тях, Емилия Атанасова, по професия фамилен терапевт:Слави Трифонов преклони глава: Тази българка е не само най-красивата, но е и изключителен талантСвоето благоговение пред красотата и таланта на изключителната ни гимнастичка Невяна Владинова споде…Aug 21 2018skafeto.com

„Пиша по повод на т. нар. „протест“ срещу правителството на България, който беше проведен преди няколко дни в Лондон пред българското посолство. Емил Русанов, човекът, който го организира, издава вестник „Будилник“, но той не е лицето на българите в Лондон. Той от известно време проявява интензивна симпатия към Слави Трифонов и неговите лозунги. Русанов се подигра.
Подигра се с нас, българите, които живеем в Лондон, употребявайки нашето име за пошли политически цели!
Популярността на въпросния издател сред българската общност се срина, след като се организира въпросната седянка, която се самонарече протест.

Въпросната проява беше предхождана от сериозна тролска активност в групите на българите в Лондон. Тази активност се поддържаше от пет процента от членовете, които обаче явно бяха овладели групите, защото триеха коментарите на всеки, който не е съгласен с тях. Позицията на българите в Лондон си пролича именно от масовостта на събитието.
От около 200 хил. нашенци в Лондон, няма и тридесет човека, които отидоха да „ударят рамо“ на Русанов и „лапнаха“ неговия микрофон в името на 40 секунди слава. Като някои от тях не са от Лондон, а бяха пропътували значително разстояние със съпътстващите разходи, за да бъдат на събитието. Тези хора са възрастни, с очевидна симпатия към съветското време. Те не отразяват позицията на българите тук. Всъщност, ние страним от тях. Но тъй като всеки от нас си има достатъчно работа, те не получават реакцията, която заслужават.Слави Трифонов се раздели с част от акциите на „Седем-осми“: Дългия разкарва скандални офшорки от фирмата си (СНИМКА)Съдружник във фирмата, стояща зад едноименното шоу по Би Ти Ви, си е взел Слави Трифонов, показа про…Aug 1 2018skafeto.com

loading...