Баневи Банев опасност

Бизнесмените Николай и Евгения Баневи остават в ареста, реши Специализираният наказателен съд преди минути.
По-рано днес спецсъдът заседава мярката по делата на арестуваните в Ница български бизнесмени Николай и Евгения Баневи, като прокуратурата им повдигна общо 7 обвинения и поиска най-тежката мярка „задържане под стража“, съобщава novini.bg. Наказанието е лишаване от свобода за повече от 10 години. Прокуратурата обясни, че след смъртта на Дочка Банева от 2005 година, е започнало разграбването на „Полимери“ и останалите приватизирани дружества. Оттогава е започнало и неизплащането на заплати, рязането на скрап и разрушаването на материалната база. От прокуратурата заявиха, че двамата могат да се укрият или извършат друго престъпление, тъй като имат финансовата възможност. Също така Николай Банев има заведено дело за натиск и побой над свидетел.
Преди минути: Олигарсите Баневи проявиха нечувана наглост, но решението на съда ги остави без думи
Преди минути: Олигарсите Баневи проявиха нечувана наглост, но решението на съда ги остави без думи

Защитата на Баневи обясни, че голяма част от обвиненията са несериозни, тъй като няма събран достатъчен доказателствен материала. Според адвокат Христо Ботев няма опасност подзащитниците му да се укрият или да извършат друго престъпление.
„Спецпрокуратурата създава опасността те да се укрият“, заяви адвокат Ботев.
„Банева е майка и има три непълнолетни деца, които не е виждала от повече от 45 дни. Защитата смята, че не е на лице обосновано предположение, че именно Баневи са извършители на деянието, за което са обвинени“, каза още той.
Относно шестте тома секретни материали, които бяха заложени днес по делото, защитата обясни, че дори и от тях става ясно, че обвиняемите са искали да си дойдат в България за да дадaт показания.Извънредно! Олигарсите Евгения и Николай Баневи кацнаха с белезници в България с различни полети! (ПЪРВИ СНИМКИ)Арестантката Евгения Банева кацна в 13:19 часа на летище София с полет от Мюнхен. Тя бе отведена с к…Dec 6 2018skafeto.com

Защитата попита, къде е била прокуратурата, за да предяви обвинения. Съдът даде последна дума на задържаните и Николай Банев, който обясни пред съда, че повдигнатите им обвинения са фантасмагория и че очаква следващия път, когато се яви в зала, обвиненията от 7 да станат 77. Банев не може да си обясни как от обвинение за 1 милион евро, само за седмица, то е нараснало на над 600 милиона евро.
„Ако всичко това бе изнесено в детска градина или забавачка щеше да е смешно. На мен ми е жалко. Ако някой може да изпере 600 млн. евро, той трябва да стане президент на САЩ или шеф на ООН. Обвинението освен, че е фантастично е и жалко“, заяви Банев.
Той обясни, че оръжието, което притежава е обвързано със законен ловен билет, и че не е никакъв боен арсенал, тъй като е ловец.
По повод откритите бижута, Банев допълни, че все пак се занимава с бизнес от десетки години, и че ако не може да купи бижута на съпругата си, не е никакъв бизнесмен:
„Винаги съм подавал данъчна декларация“, категоричен бе той.

Извънредно: Министър Маринов с нови горещи разкрития за ареста на скандалните олигарси Баневи и бегълците Арабаджиеви!За годините, в които съм работил в МВР, съм показал, че може да ми се има доверие. Имаше кризисен пе…Nov 2 2018skafeto.com


loading...