Новини

Преди минути. Пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров: Направи пълни самопризнания за убийството на Жоро Плъха

Преди минути. Пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров: Направи пълни самопризнания за убийството на Жоро Плъха

Настъпи пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров в Пловдив. Съпругата и децата на обвинения медик са живели в къща в Крумово и не са били в дома си по време на престъплението, съобщава Дарик. По данни на прокуратурата лекарят е наблюдавал кражбата на Жоро Джевизов в продължение на 30 минути от гаража си до Областната управа в Пловдив и е стрелял с предварително зареден пистолет Валтер – незаконно притежаван.
В дома на д-р Димитров са намерени още незаконни оръжия. Според данни на разследващите той се е опитал да прикрие следите от убийството и е отказал категорично да се обади на тел. 112. Стрелял е от упор.

Д-р Димитров е направил пълни самопризнания и ще бъде освободен срещу мярка за неотклонение “подписка”.

Не е стреляно от терасата, а от упор, уточнява агенция Блиц. Крадецът е с височина около 165, а обвиняемият е близо 2 метра. Това стана ясно още по време на извънредния брифинг на прокуратурата в Пловдив за убийството на крадеца Жоро Плъха от д-р Иван Димитров. „Експертизата ще каже кой е отговорен за порезната рана в крака. В резултат на кръвозагубата пострадалият, който е изминал разстояние около 100 метра, е починал между автомобили, при които се е укрил“, каза още експерти. „Самият инцидент и нападението се случват на вратата на гаража. Гилзите са намерени пред вратата на гаража – грубо казано на улицата. Жилището е през улицата на втория етаж. Доказателствата сочат така, жена му казва така, а и самият обвиняем“, признават още от прокуратурата.Работата става дебела: Заплашиха Слави Трифонов с убийство. Мъж от Стражица се закани, че ще заколи ДългияСлави Трифонов е бил заплашен с убийство. Случайно или не, зловещата закана се случва в разгара на п…Feb 15 2018skafeto.com

„Ние говорим с факти, чакаме да се съберат всички доказателства. Приятелят на обвиняемия, който му е помогнал да разчистят след случилото се, е търсил крадеца 2 часа. Иван Димитров е дал пълни обяснения по случилото се и е признал всичко, което вече казахме. Разкрил е как е слязъл с оръжието, колко време е наблюдавал убития и т.н. Не можем да коментираме психичното състояние на обвиняемия“, казаха от прокуратурата. „Жоро Джевизов има стари дела за кражбата. На камера след инцидента се вижда, че в ръката на обвиняемия има пистолет. От кадрите се вижда, че пистолетът е би изпразнен, но това ще бъде показано от експертиза. След действията на лекаря и неговия приятел, които са чистили, ние сме намерили две гилзи. Намерили сме и два проектила – единият в запазена цялост. Колко изстрела е произвел, е въпрос на доказване. Видеозапис от камера, която е наблизо, не е записал самият инцидент, а действия след него“, добавиха от ведомството.

„Докторът заяви, че бил казал, когато е слязъл при крадеца, „Стой, полиция“ и е стрелял във въздуха. Не знаем къде са куршумите, освен един, който е в гърдите на убития. Обвиняемият заяви, че е изпразнил целия си пълнител. Ако имаме възможност, ще можем да докажем и колко са били изстрелите. Имаме още видеозаписи за преглеждане. Обвиняемият е помолил двама свидетели да изтрият част от тези видеозаписи. Тези свидетели са стопани на охранителните камери. Част от записите са прегледани, останалите са предмет на назначена експертиза“, казаха експерти. „В дома на Димитров са открити различни боеприпаси. Обвинен е за убийство чрез превишаване правата на неизбеждна отбрана. Обвинен е за притежание на 17 незаконни патрона 16 от които за „Макаров“. По член 119, по който е обвинен, се предвижват до 5 години, по член 339 за боеприпасите се предвиждат от 2 до 8 години“, казаха от прокуратурата.
Източник dariknews.bg и blitz.bgПълен обрат: Ясновидката Николета Йорданова с чудовищна версия за шесторното убийство в Нови ИскърАко известната ясновидка Николета Йорданова се окаже права, разследването за шесторното убийство в Н…Feb 13 2018skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Много тъжна вест съобщи преди минути водещият на сутрешния блок на бТВ Сашо Кадиев. На…
error: Съдържанието е защитено!