Чудовищен скандал се разрази преди преди минути по време на заседанието на СДС, съобщи Нова телевизия.
Седесари влязоха в ръкопашна схватка на фона на люти закани, заплахи и откровени псувни. Заседанието на Националния съвет на СДС е пред провал, след като активистите му се сбиха.
Причината – част от партийците искат оставката на лидера на СДС Божидар Лукарски. Двата лагера взаимно се обвиняват в апаратни игри. Доведени са и частни гардове, за да пазят форума.
Самото ръководство на СДС също е разцепено. Опозиционерите искат СДС да поеме курс към обединение на дясното, а хората на Лукарски, макар и полуофициално, клонят към патриотичен съюз с новите си съседи от НФСБ на Валери Симеонов.
Ако след обявената едночасова почивка редът на заседанието не бъде възстановен, Лукарски се закани да го отмени.
Преди минути. Скандалът е чудовищен: Бой, напрежение и люти псувни и закани на заседанието на СДС (СНИМКИ)
Преди минути. Скандалът е чудовищен: Бой, напрежение и люти псувни и закани на заседанието на СДС (СНИМКИ)
Преди минути. Скандалът е чудовищен: Бой, напрежение и люти псувни и закани на заседанието на СДС (СНИМКИ)Красивата съпруга на Божидар Лукарски се прицели в Холивуд. Министершата е приета в самата АкадемияКрасавицата Ива, която е съпруга на министъра на икономиката в оставка Божидар Лукарски, си е постав…Jan 24 2017skafeto.com

Напрежение беляза заседанието на Националния съвет на СДС, който се провежда в Дома на културата в „Красно село“ в София още от самото му начало. Малко преди 11:40 ч. заседанието бе прекратено за един час, в което делегатите от струкутри, които според ръководството не са си платили членския внос, трябва да напуснат залата. При отварянето на вратите, няколко делегати се сбиха.
Преди началото на заседанието пък охранители се опитаха да осуетят влизането на делегати от опозиционни структури на лидера на СДС Божидар Лукарски. Охранителите бяха в черни сака без обозначителни баджове и дори попречиха на фоторепортера на „Дневник“ да снима влизането на Божидар Лукарски във фоайето на сградата.

Достъпът до залата беше ограничен за медиите. След намесата на част от заместник-председателите на СДС все пак бе решено въпросът с това дали делегатите от структури, за които се смята, че не са платили членския си внос, да бъдат допуснати до гласуване, да бъде решен на самото заседание.
Зам.-председателят Емил Кабаиванов каза, че Лукарски сам е заявил, че е наел охранителната фирма. Според Димо Стоянов, председател на областната структура на СДС в Хасково, това е опит да не бъдат допуснати до заседанието структурите, които искат оставката на Лукарски. По думите му делегатите от тези структури формират около 40% от гласовете в Националния съвет. Според устава на СДС пък за поставянето на въпроса за оставката на председателя на организацията са нужни една трета от гласовете. Заседанието започна с мощни викове „Оставка“ и „СДС“.
Очаквайте подробности!
Източник nova.bg и dnevnik.bg

loading...