Черна вест дойде преди минути от Русия. При атентати в метрото във втория по големина град Санкт Петербург са загинали най-малко 10 души, а броят на ранените се очаква да надхвърли 100, съобщават информационните агенции. Според първоначалните информации малко след 15 часа българско време два мощни взрива са избухнали на две от оживените станции на метрополитена. В момента районите на двата взрива са отцепени от спецчасти от подразделенията за борба с тероризма. Десетки линейки и спешни лекарски екипи са насочени към мястото на зловещия инцидент и оказват първа помощ на пострадалите. 7 от станциите на метрото са затворени, а гражданите се пренасочват към надземния транспорт. Говорител на силите на реда в Санкт Петербург обяви, че става дума за атентати.

В същото време президентът на Русия Владимир Путин направи първо изявление след трагедията. Той се надява разследването да покаже час по скоро каква е причината за експлозията в метрото в Санкт Петербург.

Путин обяви, че се работи по няколко версии, свързани с терора, предаде RT. „Разбира се, винаги се обмислят всички варианти – битови и престъпни, както и всички видове проява на тероризъм. Ще видим до къде ще доведе разследването, ще дадем отговорите на всички въпроси“, заяви Путин, който се намира в града заради срещата си с президента на Беларус.
Очаквайте подробности!


loading...