Борисов икономическа новина

Премиерът Бойко Борисов публикува в профила си във Фейсбук много добра икономическа новина за България. Министър-председателят сподели в социалната мрежа решението на международната рейтингова агенция S&P Global Ratings да повиши перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна.

Наред с това агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг в чуждестранна и местна валута ‘BB+/B’. Агенцията отбелязва, че очакванията й за 2017 година са възстановяването на българската икономика да продължи с бързи темпове, като за това повече ще допринася вътрешното търсене и потребление, отколкото нетният износ. В съобщението на агенцията също така се отбелязва, че постигнатите подобрения се отразяват на пазара на труда, , като така се отбелязва и ръст на разполагаемите доходи и частното потребление.Бойко Борисов разкри дали е в конфликт с президента Румен Радев и обясни коя е царицата на боя! (ВИДЕО)Министър-председателят Бойко Борисов разкри дали е в конфликт с президента Румен Радев след Консулта…May 30 2017skafeto.com

Според S&P Global Ratings има увеличаваща се вероятност кредитният рейтинг на България да бъде повишен в следващите 12 месеца.

Това ще се случи на практика, ако благоприятното развитие, посочено като основание за увеличаване на перспективата, се запази. Междувременно министър-председателят Бойко Борисов изпрати телеграма до британския премиер Тереза Мей във връзка с кървавите терористични атаки в столицата на Великобритания Лондон, които доведоха до смъртта на най-малко 7 души, като над 50 бяха ранени.

Премиерът поднася на британците искрените си съболезнования за загиналите и пожелава скорошно възстановяване на всички ранени. Борисов изразява надежда, че с помощта на обединените усилия на съюзническите и партньорски държави, извършителите на терористичните актове ще бъдат разкрити и наказани.

„Мислите ни са с мъката, изживявана в този момент от народа на Обединеното кралство“, написа още Бойко Борисов на Тереза Мей.

loading...