А1 проблеми

След като София бе ударена вчера от силна буря голяма част на различни инфраструктури на града бе засегната. Бурята доведе до много наводнени улици (включително новоремонтираната „Солунска“ и „Граф Игнатиев“, които заприличаха на езера), като освен прекъсването на тока в няколко квартала включващи микрорайони на Люлин, Бистрица и Банкя беше засегната и оптичната мрежа на най-големия телекомуникационен оператор. Потребителите на А1 усетиха буреносните проблеми в липсата на интернет и телевизия.

За прекъсването на сигнала ни бе съобщено от наши читатели, на които поне телефоните са хващали мобилен интернет. Те първоначално са потърсили информация в мрежата за аварията, но такава е липсвало, включително и на самия сайт на А1, където последната публикация за профилактика или авария е от 8 ноември 2018.

Проблеми с мрежата на А1 в половин София

След като се е събрал достатъчно голям брой хора, звънящи на телефона за услуги на или проблеми на А1 *88, за да получат информация какво се случва, от оператора пуснаха автоматично съобщение, в което се изброяват част от засегнатите квартали, но не всички. В крайна сметка за повече от 12 часа без интернет остават части от кварталите Гео Милев, Младост, Студентски град, Дружба, Гърмен или югоизточната част на София.

Би било интересно, дали от компания от ранга на А1, която се гордее, че притежава най-големия дял на потребители на българския пазар ще се предложи някаква форма на обезщетение. Другият им вариант е да се позоват на някоя клауза от договорите обясняваща как прекъсването на услугата, която предоставят, поради форсмажорни обстоятелства ги освобождава от отговорност за обезщетение.

loading...