Новини

Прогноза: Вече се знае ще има ли сняг и студ за Коледа и Нова година

Прогноза: Вече се знае ще има ли сняг и студ за Коледа и Нова година

През декември са едни от най-големите празници в годината – Коледа и Нова година. Затова и прогнозата за времето за декември я свързваме с тях. През декември започва и астрономическата зима, затова и декември има характеристиката на типичен зимен месец. Облачните и мъгливите дни преобладават. Слънцето грее около 55-65 часа.
През декември дните са най-къси от годината. 1 декември 2017 година има продължителност от 9 часа и 17 минути. Най-малкият ден в годината е 21 декември, неговата продължителност е от 9 часа и 2 минути. От тази дата, продължителността на деня започва да се увеличава. Астрономическата зима започва на 21.12.2017 година.Любопитно за Пирин: една могъща планина – богатство за страната и наслада за душата!Пирин определено е най-красивата планина в България, което се дължи на алпийския характер на нейния …Jul 20 2017skafeto.com

През декември 2017 температурата се очаква да бъде около нормалната, а месечните стойности на валежите, по-ниски от нормалното за този период на годината. Много облачно време, придружено с гъсти мъгли, такова време ще преобладава през декември. 14-22 дни ще бъдат мрачни, слънцето ще грее около 5-7 дни, а валежите ще са 5-9 дни.

Времето през първото десетдневие на декември ще се задържи студено, максимални температури между 5-8 градуса. Ще вали дъжд, а Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Силни дъждове ще има около 5 декември. На следващия ден ще има снеговалежи, но снежна покривка не очакваме. Около 8-9 декември очакваме спиране на валежите.

Очакваме сухо, но студено време. Минималните температури ще се движат между минус 7 и минус 4 градуса. Дневните стойности ще достигат до 5-7 градуса. Гъсти мъгли по поречието на р.Струма и котловинните полета на Западна България.

Времето в началото на периода ще остане сухо и мъгливо, около 22 декември очакваме краткотрайни валежи от сняг в Северна България. По Черноморието и в Западна България очакваме сухо време.

Около 25 декември очакваме от северозапад да нахлуе по-студен въздух и да завали сняг, който ще направи трайна снежна покривка. Температурите ще паднат до минус 10 градуса, а в котловините до -12 градуса.

Коледа 2017 ще посрещнем със сняг. Максималните температури ще се движат между 0 и 2 градуса, а най-ниските между минус 12 и минус 7 градуса. Времето около Нова година ще бъде студено с превалявания от сняг. Ще има снежна покривка в по-голямата част от страната.Събрали се българският селянин бай Лазар и римският мислител Цицерон. Изправили се един срещу друг и се заоглеждали любопитно. Събрали се българският селянин бай Лазар и римският мислител Цицерон. Изправили се един срещу друг…Dec 15 2016skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Алчни търговци продължават да си играят със здравето на българина, само и само да изпълнят…
error: Съдържанието е защитено!