Тази сутрин в кабинета на директора на 5-о училище в Благоевград г-жа Тричкова се събраха участничките в скандалния екшън, който се разигра по-рано днес в града. В присъствието на родителите си момичетата, уличени в побой над съученичката си Зори дадоха и своите обяснения по случая.
Едно от тях е дъщеря на известен местен бизнесмен. Противоречиви са показанията на дванадесетокласничките. Обвиняват се взаимно, а учителите твърдят, че момичетата ще се разберат.
Не на това мнение е Галина, майката на битата ученичка, която каза пред struma.com:
„Страшно съм ядосана, предупредих още в петък класната ръководителка, че двете момичета тероризират Зори. Карат я да им дава пари, по 20 лева, по 10 лева уж за неплатени канабисови цигари. След като тя отказвала да пуши, двете я подложили на невероятен тормоз със заплахи: „Ще правиш свирки на момчетата срещу пари, ще те пребием и т. н. Зори е търпяла това дълго време и в петък ми каза. Веднага се обадих в училището да вземат мерки, но в неделя детето ми бе нападнато и бито. Разбирам, че са в трудна възраст, но къде са възрастните.

Аз предупредих, че нещо се случва с тези момичета. Защо не бяха предупредени, а се стигна до боя. Пуснах жалба в полицията и разбрах, че полицаите познават една от девойките, която преди време била в апартамент, където е намерена дрога, но била на неин приятел. Пращали някакво момиче да взема дрога и насила да карат Зори да пуши. Преди време Зори ми сподели, че опитвала такива цигари, взех много строги мерки и тя спря, сега я изнудват. Как да спася детето си?, това попитах днес в кабинета на директорката г-жа Тричкова“.
Едно от момичета пък казало, че Зорка я нападнала в гръб, а била оперирана, имала операция на опашката, затова се стигнало до сблъсъка.
Майките умолявали майката на Зори, децата да се разберат между тях.
Скандалът е голям. За случая е сезирана полицията.

loading...