папа Франциск у нас

Посещението на папа Франциск у нас продължава и днес. То преминава под сентенцията „Мир на Земята“.

Папа Франциск стъпи на българска земя вчера и се срещна с президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и с Негово Светейшество патриарх Неофит. След това главата на Римокатолическата църква се обърна пред пълния с християни площад „Александър Невски“ с „Христос Воскресе! Тези думи са твърдение и свидетелство за сърцето на нашата вяра. Христос е нашата надежда, той е жив и върви редом с теб“. Последва молитвата „Царица Небесна“ (Regina Coeli), след като той се помоли насаме пред престола на Светите братя Кирил и Методий.

Вторият му ден у нас ще започне с визита в един бежански лагер, след което в 9.30 ч ще се отправи със самолет за Раковски. Тук, в църквата „Пресвето Сърце Исусово“ в кв. Генерал Николаево папата ще отслужи литургия за Първото причастие на децата от цяла България.

След нея ще последва обяд с епископите на България в манастира на сестрите францисканки и среща с католическата общност и богопосветените в църквата „Свети Михаил Архангел“ в кв. Секирово, където папата ще произнесе слово.

В 17.15 ч. папа Франциск ще се отправи отново за София, където ще оглави молитвата за мира в присъствието на представители на различни религиозни изповедания на площад „Независимост“.


loading...