Иван Гешев позиция системата за случайно разпределение на делата Иван Гешев положение николай банев прокурор иван гешев

В сутрешният блок на БТВ прокурор Иван Гешев направи нови разкрития за Николай Банев и жена му Евгения. Те са били обявени за издирване дълго време преди да бъдат задържани, като е била осъществена определена процедура по издирването по думите на прокурора. Според него прокуратурата не се е занимавала с екскурзиите, а другия вариант е бил да се изчака те да се приберат в страната. В този случай обаче, прокурорът коментира, че има вероятност прокуратурата да бъде обвинена от обществото, че не ги е задържала във Франция.

„Мислите ли, че ако нямахме доказателства, френският съд щеше да ги екстрадира? Господин Банев не може да предизвика съчувствие в мен, защото в кутията му за натурален сок преди дни беше намерен телефон. След като се изкара комуникацията, се вижда общуване с руски лобисти. Те му предлагат сформиране на евразийска народна партия в България. Срещу това той иска политическо убежище за себе си и децата си. Това е предателство към собствената държава. Телефонът е намерен от съответните служители на министерството на правосъдието. Направена е експертиза. Това се е случило преди 10 дни“, заяви Гешев.

„Обещавана му е адвокатска защита пред европейския съд от руски адвокати. Медийна кампания в Русия. Обсъжда се организирана хибридна война. Даже и за медийна война се говори, дори е решено от кой роден журналист да започне всичко това“, разкри Гешев.

„По делото има писмени доказателства за определените суми. Чакаме резултати от службите в Швейцария. Много неща са възможни, при положение, че Николай Банев е имал телефон, дори и да си прехвърли парите„, заяви той.

„Днес ще уведомим госпожа Цачева за телефона. Ще види експертизите и благодаря на министерството на правосъдието, защото те са си свършили работата и са намерили конкретния телефон“, каза още той.

loading...