Пролетта вече е тук, а месец април ще редува дъжд и слънце. Очаква ни един нормален пролетен месец, в който аномалиите ще бъдат значително по-малко от отминаващия вече март, коментира дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН г-жа Попова пред Нова телевизия.
Слънце и високи температури ще се наблюдават през месеца, но дъждът също няма да бъде забравен.
„На първи април в неделя очакваме студен атмосферен фронт, който малко ще понижи температурите, има опасност от валежи“, посочи синоптикът.
За утре пък очакваме много високи температури. Слънчево, с разкъсана висока облачност ще е времето днес. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология при БАН.Климатологът Георги Рачев: И на мен не ми се вярва, но в дните до Великден ще настъпи огромна промяна във времетоЗимата свършва. Приключи една дълга седмица на мрачно, студено време с повсеместни валежи от сняг. Т…Mar 26 2018skafeto.com

Ще се затопля, минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните – между 17 и 22. По-ниски ще са градусите по Черноморието. В София минималната температура ще е 1 градус, а максималната – 19.
Първата половина на месеца ще бъде с по-високи от обичайните градуси. „Има вероятност за превалявания за Великден, ще има слънце на места ще има и превалявания“, коментира още г-жа Попова. 15-20 градуса ще удря живакът през деня.
Към средата и края на месеца ни очаква по-пролетен тип с условия за слънце сутрин и с превалявания с температури близки до обичайните.
Източник novini.bgНай-после обрат: Синоптиците с чудесна новина Обявиха средносрочната прогноза за времето по ВеликденЛошото време днес в никакъв случай не дава заявка да се задържи. Напротив. Още утре, а след това в ч…Mar 27 2018skafeto.com

loading...