Чирков болница

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Светилото в световната кардиология професор Александър Чирков окончателно е зачеркнал София като дестинация, заради проблемите със старата му болница. Всеки месец той пътува до България от дома си във Фрайбург, Германия, но отсяда в морската столица във Варна. Продължава да дава консултации и да оперира, но не крие, че вече 11 години е обхванат от голяма тъга. Това става ясно от интервю на големия хирург за „24 часа“.

Той е сложил кръст на София заради „корумпираното управление“ и наличието на политици, чиято единствена цел е трупането на пари и личното облагодетелстване. Тъгата на проф. Чирков е свързана с голямата несправедливост, извършена спрямо него на 18 юни 2006-а година, когато със заповед на тогавашния здравен министър Радослав Гайдарски е отстранен от директорския пост на болница „Св. Екатерина“.Проф. Александър Чирков каза тежки истини: Реформа имаше при Тодор Живков, а сега…Едно от светилата в световната кардиохирургия професор Александър Чирков каза много тежки истини за …Feb 10 2017skafeto.com

„Тук не става дума за постове, а за принципи“, коментира проф. Чирков и определя като изключителна несправедливост да изградиш нещо от нулата, а след това да ти го вземат.

Големият хирург припомни, че формалният повод за отстраняването му е бил установен преразход в размер на 130 000 лева, но е убеден, че той е щял да бъде компенсиран благодарение на контактите му в чужбина. Наскоро съпругата на Чирков направила сметка, която показала, че той и семейството му са дали 360 000 евро лични пари в периода между 1984 и 2006 година.

Те са отишли за подобряване на здравеопазването в България, изпращане на лекари от „Св. Екатерина“ на специализации в чужбина и организирането на семинари в Австрия, на които нашите специалисти са имали възможност да се запознаят с една отлично функционираща здравна система.

Проф. Чирков не се е отказал и от идеята си да изгради модерна кардиохирургична болница във Варна. Проектът, земята и разрешителните за строеж са готови от 2008 година, но има проблеми с финансирането. Чуждестранните партньори на проф. Александър Чирков се притеснявали да инвестират у нас заради ширещата се корупция. Той обаче заяви, че няма да се откаже от намеренията си.Проф. Чирков избухна преди минути: „Един пациент като влезе в една болница, не трябва да чака като животно…“ (ВИДЕО)Смятам, че Петър Москов не се справи добре. Това каза проф. Александър Чирков по повод работата на М…Feb 2 2017skafeto.com