Георги Рачев

Топ климатологът професор Георги Рачев се представи в непозната роля в сутрешния блок на БТВ. Той разказа за пътуването си до Виетнам.

Първо обаче професор Рачев говори за актуалната метеорологична обстановка.
„Навън в момента е истинска пролет – каза професор Рачев. – Днес дори очакваме температури до 23 – 24 градуса на места, което дори не е пролет. В края на месеца ще има положителни температури, но има и един процес преди това, в който може да падне и сняг”.
След това климатологът говори и за пътуването си до Виетнам, което се оказа второ за него.
„Във Виетнам времето бе разнообразно, но това е нормално с оглед на климата им – разказа професор Рачев. – Това ми е второ посещение там. Преди 30 години бях част от една голяма делегация.
Виетнам е много любопитна страна, защото е сред новите лъвчета в икономическо отношение. Преди 30 години едва изхранваха държавата си с ориз, а в момента са един от най-големите износители на ориз.Проф. Георги Рачев обяви новината, която всички чакамеТоп климатологът проф. Георги Рачев даде ексклузивно интервю за агенция „Пик“, в което разкри какво …Feb 15 2019skafeto.com

За 30-ина години са се увеличили като население от 60 милиона до 100 милиона души.
„Снимахме се с едни дами от официалната делегация на Ким Чен Ун, която бе по това време в Ханой за среща с Доналд Тръмп – разказа професор Рачев. Интересно бе, че всички бяха с еднакви очила.
Направи ми впечатление как там си мият съдовете, направо на улицата. Продават риба на улицата. В петък и събота вечер става страшно в центъра на града. Всички излизат вечер и се хранят по уличните ресторанти. Там седят буквално на земята.
Във Виетнам 30 000 донги са един долар. Има обедно меню за долар и половина буквално. И с това меню можеш да се нахраниш доволно”.Прогнозата на проф. Рачев за лятото ще ни разплаче!Известният климатолог проф. Георги Рачев обяви, че „навънка е пролет, истинска 100-процентова пролет…Mar 17 2019skafeto.com


loading...