Президентът Румен Радев е решил да смени тона на говорене. След като самият той започна война с „Дондуков 1“ и използваше всеки повод да подкрепи БСП в говоренето против правителството, явно държавният глава е решил да обърне палачинката, съобщи агенция Пик.
Днес по време на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси в парлавентите на ЕС, президентът похвали правителството в куража за му да избере трудната тема за Западните Балкани.
„Регионът е много крехък, няма гаранция за успех, но някой трябваше да поеме отговорността и да посочи проблемите„, заяви Радев, който само преди дни се опита да омаловажи свършената работа от премиера Борисов през последните месеци за мира в региона.Историк: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов. Още няколко концерта и кабинетът ще остане без министриВ края на българското европредседателство социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Премиерът…Jun 14 2018skafeto.com

„Оценката на такава сложна дейност като Председателството изисква сложна система от критерии, като се започне от приоритетите и се приключи с постигнатите резултати“, обясни Румен Радев.
Президентът продължи с похвалите, като заяви, че правителството разработи точните приоритети за Председателството. „Всички сме съгласни, че не можем да говорим за просперираща Европа, без да гарантираме сигурността и стабилността на Западните Балкани“, посочи Румен Радев. „Ако не им дадем европейска перспектива, те рано или късно ще дадат балканска перспектива на Европа“, каза още той.
Източник pik.bgБойко Борисов на светите места за ЧРД: Премиерът отново на работа за личния си празникПремиерът Бойко Борисов за поредна година посреща рождения си ден – 13 юни, на работа. Министър-пред…Jun 13 2018skafeto.com

loading...