Естрадният певец Георги Христов напуска България! Емблематичният изпълнител е отвратен от ситуацията с културата у нас и не иска повече да бъде част от нея.
Певецът най-вероятно ще се пресели в Гърция, където има къща и където прекарва много от времето си през последните години. Самият Христов признава, че е много разочарован от ситуацията у нас, и вероятността да вземе гръцко гражданство и да заживее в южната ни съседка е много голяма.
„Не живея и скоро няма да живея в тази прекрасна страна, която обичам и ми е родина. Но рекет и престъпления няма да търпя и да приема! Вече ще се прибирам в България само за срещи с моята публика, за концерти.“
Така обяснява огорчението си от ситуацията в страната Георги Христов. Според него в момента да се правят популярна музика и концерти у нас е почти невъзможно, независимо от това кой се опитва и колко голяма звезда е.
Пълен обрат. Георги Христов се отказа от България: Естрадната легенда е огорчен до болка, бяга в чужбинаГолемият Емил Димитров остава без музей: Ето какво провали тази чудесна инициатива на сина на легендарния певецЕмил Димитров-син се отказва от идеята да направи музей, посветен на легендарния си баща.
„С годинит…
Apr 16 2018skafeto.com

„Популярната музика в България винаги е имала своите блестящи образци. Друг е въпросът, че винаги сме подложени на геноцид от страна на електронните медии в собствената си страна. Терминът естрада не е точната дума. Естрадата е мястото, където музикантите представят своята музика. За никакъв ренесанс не може да се говори. Просто сега, за пореден път, се преоткриват хубавите български песни и големите български артисти. Слава на Бога, поне аз не мога да се оплача от липса на зрители и залите винаги са били пълни. Но има неща, които не мога да приема“, сподели Христов.
Изпълнителят на „Черно и бяло“ е категорично против факта, че от много време насам се издигат в култ кръчмарските силиконки.
„Не слушам такава музика! Тя си има своите потребители, но това не е културата на нацията ни. Ние сме балканци и тук се пеят песни като „Излел е Дельо хайдутин“, с които нашият народ е оцелял през годините, а не се пеят песни с кючекчийско звучене“, категоричен е Жоро.

И заради факта, че не е съгласен с много неща, които му се налага да преглъща, звездата се е устремил към друго гражданство. Най-вероятно гръцко, но нищо чудно да е и руско.
„Обмислям възможността да приема друго гражданство, защото, както много пъти съм казвал – в чужбина много повече си ценят певците! Вижте например какво прави Русия за хората на изкуството си!“, обясни Христов.
Повече от две години естрадната ни легенда живее в Гърция, където има огромна къща. Там обикновено прекарва летата си.
„Ще се връщам само за концертите си. А те тепърва предстоят“, обясни Христов.
Само преди дни – в средата на юни, изпълнителят се завърна на музикалната сцена. Това се случи с биографичния концерт „Моят път“.

„Това е едно мое емоционално завръщане. За първи път в него разкрих интересни случки и преживявания около създаването на най-известните си шлагери. Излязох на сцената със своя бенд, осветление, ефекти и балет“, обясни Жоро.
„Моят път“ е завръщането на изпълнителя на сцената, след като през август миналата година загуби майка си. „С мама си отиде част от душата ми“, каза ни тогава съсипаният Христов. Певецът и майка му имаха много силна връзка в последните 20 години. Живееха заедно в село Волуяк. Павлина бе дългогодишен военен служител и след ранното си пенсиониране изгради страхотната си къща заедно с по-малкия си син Жоро. Сега нищо не задържа в родината изпълнителя ни освен брат му, снахата и децата им, които Христов обича като свои.

Отглежда децата си в чужбина
От години се говори, че Георги Христов има деца, които отглежда в чужбина. Миналата година на въпрос дали има незаконен син, певецът отговори: „Какво означава незаконни деца? Щом си имат родител, значи са законни. Аз съм ги признал“.
Георги Христов има син на 18 години от рускиня и още едно момче от българка. С признанието, че има двама синове, при това от две различни жени, певецът напълно затвори устите на недоброжелателите. Първородният му син даже вече е пълнолетен, но расте в Русия с майка си. Той е плод на кратката връзка на Христов с руска балерина, която била част от негов балет за турне в средата на 90-те години на миналия век. След завръщането си в Русия жената изненадала певеца, като му се обадила и го поставила пред свършен факт, заявявайки, че е родила дете от него. Изпълнителят не се колебал и заминал за Москва, където признал момчето. Георги Христов призна още, че има и друг син, по-малък, от връзка с българка, когото също пази в дълбока тайна. Вторият му син и майка му редовно му ходят на гости в дома му, а всяко лято били заедно на море.
Източник bgdnes.bgОрлин Горанов не сяда на масата без тази салата! Екстра е и лятото, и зимата, и с вино, и с ракия, казва големият певецЕдин от най-обичаните естрадни певци на България – Орлин Горанов, си пада и кулинар. Обича да се вър…Aug 31 2017skafeto.com


loading...