https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Първата любов на Лили Иванова и към момента единственият жив неин бивш интимен партньор – Здравко Радоев, преживявал без пенсия. Композиторът, създал едни от вечните български хитове, не могъл да пребори бюрокрацията и се примирал, че е обречен на глад и мизерия, пише вестник „Ретро“. Издържал се както може, помагали му близките, но още го боляло, че не вземал нито лев пенсия от Концертната дирекция заради изгорелите архиви.
Радоев бил пенсиониран с указ на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци, когато станал на 50 години, а именно през далечната 1988 г.
Лили Иванова живее в кошмар, трима я охраняват непрекъснато от агресивен психопатАко засечете някъде по улиците Лили Иванова, ще видите, че тя винаги се движи, придружавана от поне …Dec 23 2018skafeto.com

„Бяхме заедно с Емил Димитров, Васко Андреев и още един колега, но лично аз не съм подавал документи за пенсия, защото нямам такива, които да докажат трудовия ми стаж. Липсват ми 30 години!“, жалва се големият музикант. Въпреки това обаче пианистът, създал няколко групи и работил с най-големите родни звезди, не се поддал на битовите проблеми и още имал самочувствие. Макар и в напреднала възраст, изглеждал бодър и свеж, работел сам с компютър, ползвал скайп и имал профил във „Фейсбук“, където ежедневно си пишел с приятели.

Внимавал обаче със здравето и гледал да не се пренатоварва, особено откакто се споминал неговият колега, приятел и съперник за сърцето на Лили – Иван Пеев. Всъщност Здравко се залюбил с примата малко преди конкурента си, но той бил по-убедителен, впечатлил я по-силно и до живот останал единственият, за когото естрадната дива казвала, че е обичала с цялото си сърце. В хода на съвместната работа между Лили и Здравко се заформила любовната им история.
Нейната дарба го накарала да се откажа от турнетата с Леа Иванова, която тъкмо била приключила в Румъния и заминала за „Фридрихщат Палас“.Лили Иванова: Само Ванко ме обичаше истински! Проблем със сърцето и кръвното надвиват талантливия композиторИван Пеев е роден на 30 април 1937 г. в Горна Оряховица. Завършва Българската държавна консерватория…Nov 26 2018skafeto.com

„Постепенно се сближихме с Лили, любовта дойде по-късно, но тя после се омъжи за Иван Пеев. Едва ли не аз самият провокирах чувствата й към него, затова бях разочарован, че Иван й предложи брак. Нещо, което аз не направих, защото смятах, че на този етап по-важни са музиката и кариерата“, спомня си Радоев.
Когато Лили тръгнала на турне с Пеев в Белград, му сервирали новината, че ще се женят. После и двамата му обърнали гръб, а към днешна дата отношенията му с примата не били цветущи, защото композиторът й се обидил, че никога не получил дори едно „благодаря“, че я изстрелял на върха на музикалната индустрия у нас.


loading...