Румен Радев в мюнхен бфс Росен Йорданов
Румен Радев

„Работата на премиера е да осигурява по-добър живот, борба с престъпността, геноцида над пенсионерите“, това заяви президентът Румен Радев, помолен да коментира последните думи за него на Бойко Борисов.Борисов пак със служебния джип на инспекции: Много ми е кеф така… (ВИДЕО)Премиерът Бойко Борисов отново управлява служебния джип, за да инспектира как вървят ремонтните дейн…Aug 26 2019skafeto.com

Министър-председателят заяви, че на държавния глава не му отива да напада управляващите от връх Шипка в тържествен ден.

Според президента обаче има „толкова много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, а не интриги“.

По повод смяната на началника на НСО, за която Борисов каза, че причина са „огромните скандали в президентството“, Радев коментира, че ген. Данчо Дяков е получил по-добро предложение за работа и той не е могъл да го задържи.

„Генерал Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Получи много добро предложение за работа. След толкова много години в системата за сигурност, една напрегната работа негово до момента, нямам право да го задържа. Необяснимо и недопустима е, обаче, нахвърлянето на премиера върху президентската институция, без повод и с измислени доводи. И притеснително за всички ни е, че премиерът очевидно губи самообладание. Решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия. А не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност. Това е истината“, заяви още държавният глава, цитиран от БНТ.София е готова за промяна! Горещо проучване дава сериозна преднина за Манолова срещу ФандъковаЛошата инфраструктура, презастрояването и мръсният въздух са сред основните проблеми, сочени от жите…Aug 27 2019skafeto.com

Словесната война между него и премиера се разгоря с нова сила, когато в неделя на връх Шипка президентът обяви, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето.

„Да отстояваме свободата си срещу посегателства – от чужди и от свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот“, каза още Радев.

Той бе попитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на КПКОНПИ, след като досегашният – Пламен Георгиев, беше изпратен на дипломатическа служба.

„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа. Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни. Кое налага премиерът да крие толкова далеч г-н Георгиев?“, заяви Радев.Нинова към Борисов: По-спокойно, гледайте си вашите делаПремиерът изглежда много нервен и обречен за София. Това каза лидерката на социалистите Корнелия Нин…Aug 27 2019skafeto.com

loading...