Радеви

Духът на болшевизма е изпуснат от бутилката. Хвърчат глави за битовизми – усвоени тераси, общи части, шпакловки и замазки, данъчни оценки… Това написа в свой коментар по горещата тема издателят на агенция „Пик“ Недялко Недялков.
„Виновните – пред строя.
Посипват си главата с пепел, подават оставка, излизат в отпуска.
Гузни, притеснени, обругани, съсипани.
Публичната машина за окепазяване на репутации работи на пълни обороти.Бившата на Радев се подмлади: Банкерката Гинка си сложи ботокс заради нов ухажорПървата съпруга на президента Румен Радев се е подложила на козметични интервенции, за да освежи вън…Apr 5 2019skafeto.com

Защо?
Защото са си позволили да си купят жилище. Луксозно жилище – според масовия стандарт.
Все едно това не е житейската цел на нормалния гражданин.
По същество в ход е вторична социалистическа революция, провокирана през Фейсбук и сутрешните блокове на телевизиите. Озверялата тълпа иска кръв.
Борисов е в трагичната роля на Керенски – няма воля да удържи популизма.
Дали скоро на ешафода ще екзекутират някоя Мария Антоанета?

Истерия на тълпата, фанатизъм, отпушване на най-низките човешки страсти, дребнава отмъстителност, подлярско ровичкане в чуждото бельо, махленщина, предателства от близки, оправдавани като принципна битка за справедливост и морал.
Артър Милър, „Салемските вещици“.
И каквото още се сетите…
Аз се сещам за едни зловещи, клюкарски списъци с апартаменти на популярни актьори и актриси, окачени по трамвайните спирки на София в първите седмици след Десети ноември 1989 г.
Апартаментите на Калоянчев, Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Цветана Манева, Татяна Лолова…

Взети уж „по втория начин“. След личното ходатайство на другаря Живков.
Оскотелият народец гледа и цъка с език – „брей, изедници, брей, мръсници… значи за Калоянчев може, за мен не, а? Аз трябва да чакам ред 15 години за гарсониера в „Люлин“…“
После по тия списъци спретнаха прословутото Дело №1. Викаха ги в съда един по един актьорите да свидетелстват срещу Първия. И да си късат ризите, да се извиняват на българина, че живеят в охолство, докато той мизерства.
Калоянчев даже се поболя, месеци наред не смееше да излезе от дома си.
Този позор, този лов на вещици, тази низост на духа, тази деструктивна стихия да смачкаш по-богатия и успелия – от Христово време, през Средновековието, Робеспиер, Дантон, фашизма, болшевизма и маккартизма, се захранва от жаждата за власт на най-реакционните кръгове в обществото.

Съмнява ли се някой, че зад имотния гейт „Артекс“ прозират силуетите на онези, които търсят реванш, искат да съборят законната власт и да се докопат до хранилката? Ако може – не с избори, а с погром, защото изборите трудно ги печелят.
Радев, Корнелия Нинова, Йончева… Подсъдимите Цветан Василев, Иво Прокопиев, Баневи, Миньо Стайков…
Това е тяхната игра – да яхнат почти архетипния комплекс на българина спрямо битовото благосъстояние на другите. Да употребят този комплекс за котерийните си политически и криминални цели.
ТЕЦ-а на Доган не е проблем.
Техноимпекса на Корнелия не е проблем.
Каолина на Прокопиев не е проблем.

КТБ-то на Цветан Василев не е проблем.
Офшорката на Йончева не е проблем.
Проблем е апартаментът на Цветанов.
И… терасата на Пламен Георгиев.
Сега се появила и тераса на заместника му…
Безумието е в стихията си.
Всеки брои в захлас, изчислява квадратни метри, кубатура, бърка в регистрите, пуска жалби за несъответствия на площи и данъчни оценки.

Ще кажете – да! Така трябва да бъде! Това е ролята на гражданското общество и медиите – да контролират необяснимото богатство на властта.
Да контролират или да го сeквестират?
Дотам май ще я докараме, до конфискация, това е следващата крачка…
Плаша се от фанатичния блясък в очите на Елена Йончева.
От заканите и злобата на симпатизантите й.
От залпа на Аврора в главите им.
От революционния терор.
От онова, което ни чака, ако утре се разпореждат с държавата.25 април 1995: Босът на ВИС-2 Васил Илиев се изповядва на новия съветник на Румен РадевАлександър Маринов, член на новия Съвет на президента, е близък приятел и ортак на Васил Илиев от ВИ…Mar 19 2019skafeto.com

Елена Йончева живее в тройно по-голям разкош от Пламен Георгиев, но не спира да иска оставката му.
Румен Радев свиква консултативен съвет за корупцията, но трета година мълчи защо е назначил любовницата си на два трудови договора във ВВС. И с държавни пари е плащал наема на квартирата й.
Корнелия Нинова опоска едно от най-големите ни външнотърговски предприятия, но сега е първи стожер на морала.
Харесва ли ви да обитаваме такава подмяна?
Харесва ли ви да си разбутваме държавата заради измислени скандали?
Да живее регламентираното доносничество!
Да живее победилият марксизъм онлайн!
Кой е следващият?“Гордост: Синът на Деси Радева Страхил е звезда в АмерикаСинът на Деси Радева от първия й брак с депутата от БСП Георги Свиленски избягва светлините на проже…Mar 18 2019skafeto.com


loading...