Радина Червенова

Радина Червенова е поредната българска знаменитост, попаднала в капана на паническите атаки. Преди нея, че имат такъв проблем, сподели колежката й Венета Райкова, която доскоро пиела дори антидепресанти, певицата Рут Колева, плеймейтката Моника Валериева и фолкзвездите Емилия и Камелия, пише вестник „Ретро“. Разновидност на това състояние призна, че е имала и първата дама Десислава Радева, която преживяла „бърнаут“ – термин, с който психолозите описват нервния срив след професионално натоварване.

Паническите атаки обикновено застигат чувствителните хора, каквато всъщност била Радина Червенова. Първоначално тя не разбирала какво се случва с тялото й, защото в моменти на паника и нервни кризи изпитвала най-разнообразни симптоми, като в главата й непрекъснато се блъскала мисълта, че се задушава и умира. „Страдам от хиперчувствителност. Не мога да се преборя с нея. От една страна, тя ме пази и ме прави по-различна, от друга страна, е слабото ми място. Опитвам се да не я показвам. Но като я държа в себе си, в един момент тя просто избухва.Тези кадри нажежиха мрежата до червено: Гала топлес пред камината, ето къде водещата захвърли дрехи и задръжкиВодещата на предаването „На кафе“ – Гала, се разсъблече пред камината по време на лятната си отпуска…Aug 29 2018skafeto.com

Има много дребни неща, които могат да ме взривят. Хиперчувствителността е нещо много коварно. Тя може да ме разболее физически, но може и да ме направи суперсилна. Аз се опитвам да се преборя с нея. Тя може да ми изиграе лоша шега. Мога да се разболея от купища болести. Но зная, че в основата на всяка болка е емоцията. Оттам започват проблемите. Физическите страдания са отражение на емоционалното ми състояние“, откровеничи червенокосата новинарка.

Половинката на Коко Каменаров взела съответните мерки, но все още не можела да се закрепи и непрекъснато посещавала специалисти в областта, за да открие подходящо за себе си лечение. Въпреки че често отсъствала от работа, когато стъпела в телевизията, изобщо не давала вид, че не й добре.

„Има един феномен, който не мога да си обясня до ден днешен. Преживявала съм хиляди проблеми. В момента, в който вляза в студиото и 30 минути съм в ефир, те изчезват.

След това отново мога да се тръшна, но във въпросните 30 минути тялото ми се мобилизира, все едно нищо ми няма. Това ми се е случвало безброй пъти“, споделя Червенова. Какво обаче е отключило паническите атаки, Радина криела дори от най-близките си, защото не искала да й личи, че преживява лични драми. Непрекъснатият стрес покрай това обаче се отразявал и на тялото й и напоследък тя отслабнала доста, а лицето й се състарило.Венета Райкова спря антидепресантите: Водещата се сринала след загубата на 48 бона, виело й се святВенета Райкова хвърлила в коша антидепресантите, които приемала през последните няколко години. Воде…Aug 27 2018skafeto.com

loading...