Убийството на Илия Павлов е струвало около 100 000 лева. Човекът, натиснал спусъка и отнел живота на вездесъщия бос на „Мултигруп“ е чеченец, но само 5 години по-късно и той е бил ликвидиран, твърди източник на седмичника „Уикенд“ 15 години след кървавата екзекуция на един от най-влиятелните българи.
Животът на мултак №1 бил оценен евтино, защото по това време цените на поръчковите убийства в страната ни паднали рекордно. Сринали се от 200 000 – 300 000 лева на под 100 хилядарки. Павлов бил набелязан от свои руско-украински партньори, които успял да преметне с някакви си дребни пари по неговите думи. Под „дребни пари“ Илия Павлов разбирал 2-3 милиона долара, които се изпарили като сняг от сметките на братушките.

Липсата обаче се оказала достатъчна за търсене на руско ресто, а задачата по изпълнението била възложена на изключителен професионалист от чеченски произход. Мъжът бил участник в гражданската война в страната си. Прославил се с изпълнението на няколко тежки задача и така попаднал в обсега на русите, които веднага забелязали, че притежава изключителни качества. Освен това говорел перфектно руски, английски и арабски език. Стрелковите му способности също не били за подценяване, защото светкавично преценявал всички характеристики на движещото се тяло – път, скорост и време.
Затова и Павлов е повален пред входа на административната сграда на групировката си на булевард „Г. М. Димитров“ в София с един фатално точен изстрел в областта на сърцето на 7 март 2003 година.
Пристигналите ченгета и лекари от „Пирогов“ само констатирали смъртта му. По-късно от гърдите му е изваден куршум 7.62 мм, а криминалистите предполагат, че е използвана австрийска карабина „Щаер“.Истината за показните разстрели на Емил Кюлев и Илия Павлов: Красимир Стойчев проговаря в ексклузивно интервюИзвестният бизнесмен Красимир Стойчев е създател на „Мобилтел“. След това е директор на могъщата ком…Jun 15 2018skafeto.com

Убиецът се оказва снайперист, застанал на 47 метра от входа на сградата, който доста уверено и хладнокръвно е произвел изстрела. Оттам нататък данните за него потъват вдън земя, макар че се води щателно разследване от органите на реда и друго – лично, ръководено от бащата на Илия Павел Найденов.
Нещата обаче удрят на камък. Следственото производство е прекратено през 2007 г, 12 месеца преди куршумите да застигнат чеченеца на улица край германския град Хамбург. Спецченгета разказват, че преди това мъжът бил гърмян у нас – на автомагистрала „Тракия“, малко след хотел „Ихтиман“. По щастлива случайност стрелците не го улучили, той успял да се спаси, криейки се под колата.

След като ликвидирал Илия Павлов, килърът получил няколко задачи. По работа заминал и за Германия, където обаче не му провървяло. Кървавата стрелба го застигнала на автомагистрала край Хамбург, за където пътувал. Кой и защо е поръчал смъртта на професионалния топкилър, така и не става ясно. Било сигурно, че има не един и двама врагове.
„Илия Павлов беше надценил себе си и беше влязъл във взаимоотношения със сериозни кръгове извън България, където искаше да направи големия удар. Може би стремежът му към точно този удар, с който целеше да оправи финансовите си проблеми, а такива не му липсваха, е замъглил съзнанието му. Русите не си поплюват и аванти не пускат. Чеченецът тогава беше на 36 години, почти 2 метра висок. Често е пътувал по света. Живял е в няколко държави и вероятно е работил за няколко господари. В Хамбург тръгва да пресича на кръстовище и върху него се изсипва дъжд от куршуми. Загива на място.Убийца плаши Дарина Павлова: Рускинята, заклала сестрата на Илия Павлов и детето й, поискала да я помилватДарина Павлова била изправена на нокти, след като научила, че убийцата, която преди 8 години закла п…Jul 9 2018skafeto.com

Това е малкото, което знаем. Но пък то е истината. Няма сръбско участие в убийството на Илия Павлов. Не са го поръчвали нито Косьо Самоковеца, който всъщност вече не е сред живите, нито момчетата от варненската групировка ТИМ, нито пък сикаджиите, както смята баща му“, разказва информиран човек от ъндърграунда, цитиран от агенция „Пик“.
Убийството на Илия Павлов изважда от покой Симеон Сакскобургготски, който по това време е премиер на страната. В специално телевизионно изявление той осъжда разстрела и обещава държавата да открие убиеца и поръчителите. Тази аристократична изява е единствената, в която политик и държавник от най-висок ранг открито изказва съболезнования за бизнесмен, свързан с генезиса на родното задкулисие и дава обещание, което забравя да изпълни.

loading...