Емил Чолаков

Новината за оставката на Емил Чолаков като синоптик в БТВ продължава да вълнува зрителите на телевизията. С нестандартните си прогнози за времето в продължение на 13 години Емо се превърна в един от големите любимци на аудиторията.

Един дядо в трамвая ми се скара, че при 35 градуса съм говорил за жеги. На него му били прохладни.
Контрастът север – юг си остава драматичен като турски сериал.
И както се казва – не губете кураж… предстои нов студен тираж.
Навън все по на талази се носи аромат на есен, печени чушки, а скоро ще надградим с кисело зеле.Хилда Казасян откраднала мъжа на тв водещаХилда Казасян е щастливо сгодена за бизнесмена Пламен Иванов. Преди да стигнат до предложението за б…Apr 8 2019skafeto.com

Това са само малка част от бисерите на синоптика от Би Ти Ви Емо Чолаков. Но зрителите вече няма да ги чуват, защото той каза “довиждане” и реши да тръгне по друг път след 13-годишна кариера в телевизията.
“Емо се насочва към сфера извън медиите, но близка до знанията и уменията му, свързани с метеорологията”, казаха от медията, цитирани от „24 часа“. Негови близки обясниха, че ще работи на летището.

“Винаги съм обичал работата си в Би Ти Ви, защото през всичките години работих това, за което съм учил, което ми доставя удоволствие и ми дава голяма свобода. Имах шанса да представям времето така, както исках да го чуя самият аз – възможно най-приятелски и позитивно. Но дойде моментът да навляза в друга сфера, да овладея още една професия, към която отдавна имам интерес, и да бъда полезен по друг начин”, каза самият Чолаков.

Той е дипломиран метеоролог и геофизик, който в годините се превърна в едно от най-обичаните тв лица, а и стана ръководител на екипа “Прогноза за времето ” в Би Ти Ви.
Чолаков е роден в Гоце Делчев, като много често градът се появява на картата на метеорологичната му прогноза. Завършва физическия факултет на Софийския университет през 1998 г., работи като гимназиален учител по физика в родния си град в ПМГ “Яне Сандански”.
Решава да се премести в София, за да заеме току-що отворило се докторско място в университета. Малко след това разбира, че Би Ти Ви търси специалисти в неговата сфера, и става част от телевизията през 2006 г.Известна водеща се връща в bTV днесПознато журналистическо лице се връща на телевизионния екран със собствена рубрика в предаването на …Mar 24 2019skafeto.com


loading...